Finale Božičnog turnira

Za kraj veliki finale i susret na kojem će igrati legende

BiH,15.12.2015.Mostar,Dvorana Bijeli brijeg, malonogometni Bozicni turnir, Mepas Mall Mostar : Laganini –Kavana kod Duje- Široki Brijeg 10 : 2 Photo:Stojan Lasic
18.12.2015.
u 07:38
U finalu će nastupiti Mostar SG Staklorad i Grandex (Mostar). Susret za 3. mjesto igraju Mepas Mall - MNK Zrinjski/Pink Panter Kulje, Baka, Taramba, Daba, Tiki i ostali u revijelnom susreu
Pogledaj originalni članak

Momčadi Mostar SG Staklorada i Grandex- a (Mostar) igrat će u finalu Božićnog turnira u Mostaru. Spomenuti sastavi su bili bolji u polufinalnim susretima od momčadi Mepas Mall, odnosno MNK Zrinjski/Pink Panter.

Finalisti

Prvo su na parket izašli Mostar SG Staklorad i Mepas Mall. Mepas je poveo preko Brazilca Ganarija, pored kojeg su u toj momčadi ponovno igrali brojni, kako ih na tribinama vole zvati "plaćenici", inače redom vrsni futsal igrači iz cijele regije, od kojih nekoliko njih nose i dresove reprezentacija. Ipak ni Genario, kako ni drugi Brazilac Davi, kao ni najbolji hakler iz Hercegovine Josip Suton, te hrvatski reprezentativci Saša Babić, Josip Božinović, Marin Stojkić... nisu mogli izbjeći poraz. Pogocima Miralema Golaća, Maida Ramića i Kristijana Zora momčad Mostar SG Staklorad je u prvom dijelu izjednačila (1:1), a u nastavku je i postavila konačnih 3:1 te ostvarila veliku pobjedu i zaslužen plasman u finalne turnira.

U drugom susretu večeri viđen je puno uzbudljiviji nogomet, kojeg je obilježilo nekoliko preokreta. Grandex je poveo 2:0, njihov protivnik je odličnom serijom preokrenuo na velikih 4:2. Ipak, Grandex je uspio do kraja izjednačiti na 4:4. Tijekom regularnog dijela susreta lijepo i oku ugodno su odigrali Livanjak Ante Semren (Grandex), nekadašnji prvotimac premijerligaša HŠK Zrinjski, kao i Stočanin Josip Bošković (MNK Zrinjski/Pink Panter). Obojica su u regularnom dijelu zabili po dva gola, a pogotke za Grandex još su dali Srđan Ivanković, te Toni Jelavić, a za MNK Zrinjski/Pink Panter mrežu je još tresao Ivan Drežnjak, te Ivan Ivanković. U lutriji šesteraca Grandex je imao više sreće i umjeća te je s ukupnih 8:7 slavio pobjedu i plasman u finale.

Ljepši dio večeri bila je revijalna utakmica malog nogometa u ženskoj konkurenciji u kojoj su igrale ekipe Asterix i Obelix. Asterix je slavio sa 6:3. Anđela Marić postigla je 3 pogotka, dva je postigla Ivona Ćosić te jedan Lorena Škutor. Za poraženi sasatv mreže su tresli Leonarda Bošnjak, Josip Zelenika i Ivona Cvitković.

Finalni susret se igra večeras u školskoj dvorani Bijeli brijeg s početkom u 19.30 sati, a susret za 3. mjesto na rasporedu je od 17 sati.

Utakmica legendi

Između ta dva susreta gledatelje očekuje zanimljiva revijalna utakmica između momčadi veterana iz Vukovara, te domaćih nogometnih legendi za koje će nastupiti Franjo Kulje Vladić, Blaž Baka Slišković, Vladimir Taramba Skočajić, Dalibor Daba Cvitanović, Tihomir Tiki Skoko, Tihomir Tiša Bogdan, Elvis Margeta, Sejo Rebac, Slaven Musa, Igor Musa, Drago Bokšić, Saša Papac, Draženko Bogdan, Nenad Gagro, Silvio Ćija Bubalo, Dubravko Orlović, Teo Krešić, Dragan Vrdoljak, dok će na golu biti mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, kao i nekadašnji kapetan HŠK Zrinjski Romeo Mitrović.

Da se nitko od sudionika natjecateljskog dijela večeri ne naljuti, imena sudionika ove revijalne utakmice bit će puno veći mamac za publiku i od natjecateljskog dijela večeri. Mostarska publika tako će imati prigodu vidjeti neke od najboljih nogometaša koji su igrali u ovom gradu, te koji su njegovo ime promovirali na puno većim europskim nogometnim pozornicama. Velika većina njih upravo je stasavala na mostarskim malonogometnim igralištima, te ih starija publika kao majstore pamti iz vremena kada ni šibica nije mogla stati na Kantarevac kad bi se na njemu igrale utakmice mahala. Kako su nam kazali iz mostarske podružnice HVIDR-e, organizatora velikog Božićnog turnira, i momčad koja dolazi iz Vukovara trebala bi nastupiti u respektabilnom sastavu na ovoj utakmici, te se može očekivati lijep susret.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.