Liga 12

Vodeći Spars na teškom ispitu u Trebinju

Vodeći Spars na teškom ispitu u Trebinju
06.02.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Večeras se igraju svi susreti 19. kola Lige 12 prvenstva košarkaša BiH. Najviše pozornosti privlači susret u Trebinju gdje će trećeplasirani Leotar ugostiti vodeći Spars. Trebinjci u odnosu na vodeći dvojac Kakanj i Spars imaju dvije pobjede manje. Gosti iz Sarajeva dolaze na susret s Leotarom na krilima dobre igre i pobjede nad Kaknjom u kupu.

Teško gostovanje

Za očekivati je zanimljiv susret u kojem će domaća momčad učiniti sve kako bi pobijedila i bodovno se primaknula Sarajlijama. Druga momčad s vrha ljestvice Kakanj odlazi na teško gostovanje kod posljednje Varde. Momčad Josipa Pandže osigurala je drugi krug natjecanja, dok se Varda bori za ostanak u konkurenciji s BN Basket iz Bijeljine. U slučaju pobjede, Višegrađani bi ostali u igri za izbjegavanje posljednjeg mjesta, dok bi ih poraz gurnuo prema drugoj ligi. Njihov izravni konkurent u borbi za ostanak je BN Bakset koji očekuje Zrinjski. Mostarci su izborili finale Kupa HB, a u Ligi 12 imaju tri pobjede više od Varde i BN Basket koji se bore za ostanak. Široki odlazi kod Bošnjaka u Hadžiće. Bit će to prvo gostovanje Širokobriježana u Hadžićima i svjesni su da će domaći igrači zapeti iz petnih žila kako bi ih pobijedili. Širokobriježani su gotovo sigurno osigurali drugi krug natjecanja, baš kao i Bošnjak kojeg čeka nastup u Ligi za ostanak iz koje će dvije najlošije momčadi izgubiti prvoligaški status. Finalist kupa BiH Mladost domaćin je Slobodi. I jednima i drugima susret nije od nekog posebnog značaja. Stoga je u takvim uvjetima bez ikakvog imperativa prigoda i odigrati kvalitetnu utakmicu. Student je porazom u prošlom kolu od gradskog rivala Zrinjskog ostao bez izgleda do zadnjeg kola boriti se za Ligu za prvaka. Ostaje im nada izboriti što bolju bodovnu poziciju za nastavak natjecanja u Ligi za ostanak u koju klubovi sudionici prenose međusobne susrete. No, koliko ih je god poraz od Zrinjskog uzdrmao, pobjeda nad Građanskim bila bi im imperativ zbog prijenosa bodova u novi krug natjecanja.

Parovi 19. kola, 6. veljače: Leotar Swisslion – Spars 19, Varda HE – Kakanj 19.30, Bošnjak – Široki 17.30, Mladost – Sloboda 19, Student – Građanski 18, BN Basket – Zrinjski 19.30.

Ostala su za odigrati dva finalna susreta košarkaškog kupa po regionalnim savezima iz kojih će pobjednici izboriti završnicu kupa BiH 20. i 21. veljače koju je ranije izborila Mladost iz Mrkonjić Grada kao i branitelj naslova Igokea.

Finale Kupa HB 9. veljače

U Mostaru će se 9. veljače za finale boriti Zrinjski i Široki, a dan poslije, 10. veljače, u Sarajevu će se sastati Spars i Sloboda.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.