HŠK Zrinjski

Vlakov je djed igrao za Zrinjski, očekuje se bolja suradnja s Dinamom

Vlakov je djed igrao za Zrinjski, očekuje se bolja suradnja s Dinamom
20.01.2019.
u 08:50
Pogledaj originalni članak

Zrinjski je jučer otputovao u Makarsku na nastavak priprema za sezonu. Plemići su se jučer smjestili u autobus koji ih je odveo u tamošnji hotel Osejavu, a Mostarci će na Jadranu nastaviti raditi u pojačanom ritmu. Već danas bi s hrvatskim drugoligašem Solinom u Makarskoj trebali igrati prijateljski susret.

- Što se tiče ovog prvog dijela priprema koji smo odradili u Međugorju i Mostaru, sve je proteklo kako smo i priželjkivali. Nekoliko nogometaša uhvatila je viroza pa su preskočili posljednji dan treninga u Međugorju, ali nadam se kako će od danas to biti sve u redu - kazao je pomoćni trener Zrinjskog Mario Ivanković.

U Mostaru su privremeno zbog viroze ostali Veselinović, Gržan i vratar Brkić. Oni bi se trebali suigračima uskoro priključiti u Makarskoj.

Zrinjski je u međuvremenu prekinuo suradnju s braničem Antom Vrljičkom, koji je u mostarskom klubu igrao kao posuđeni nogometaš Slaven Belupa. On se u Zrinjskom nije naigrao, zabilježio je tek jedan nastup. Bez obzira na ovaj odlazak iz momčadi, Zrinjski je dosta dobro popunjen na svim pozicijama u momčadi. Primjerice, na lijevom beku na kojemu je konkurencija trebao biti i spomenuti Vrljičak, konkuriraju kapetan Pero Stojkić i Dario Rugašević. Ponekad su na tom mjestu igrali po potrebi i Advan Kadušić i Marin Galić, koji su zapravo desni bekovi. Na lijevom boku u nuždi igrao je i Frane Čirjak, kao i Josip Miketek. Obično je u svim premijerligašima, ali i u modernom nogometu uopće, nekako najslabija konkurencija na poziciji lijevog bočnog. U Zrinjskom to po imenima baš i nije slučaj, odnosno barem po broju igrača koji pretendiraju na tu poziciju. Jedino ostaje pitanje tko će se kroz ove pripreme izboriti za najveću minutažu.

Plemići će danas od 13 sati u Makarskoj zaigrati protiv Solina, teško će se s te utakmice moći izvući neki zaključak o formi pojedinih nogometaša. Ipak, prva utakmica na pripremama svakako će biti zanimljiva navijačima Zrinjskog, od kojih će neki i nedjelju iskoristiti za izlet u Makarskoj, uz utakmicu.

Na inicijativu SK Atletiko iz Orašja, rodila se ideja da se napravi i unaprijedi odnos između SK Atletiko, HŠK Zrinjski i GNK Dinamo. Na sastanku bili su nazočni Marko Vukelić te sportski direktor Marijan Vlak uime domaćina, Omer Nurkić uime SK Atletiko, a HŠK Zrinjski su predstavljali treneri Draženko Bogdan, Ivan Dominković i voditelj Škole nogometa Dragan Perić.

- Marijan Vlak upoznao nas je s radom Dinamove škole te nam dao smjernice za budući rad i bolju suradnju između klubova, u oba smjera. Naglasio je kako je Dinamo otvoren za suradnju i kako se veseli budućim suradnjama. Posebno je istaknuo ime HŠK Zrinjski jer mu je u srcu zato što je njegov djed igrao u našem klubu. Zahvalili smo Vukeliću i Vlaku na prijmu i tom prigodom darovali najdraži dres u nadi kako će budućnost Dinama i Zrinjskog biti još svjetlija - kazao je Dragan Perić o posjetu Dinamu.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.