Nogomet

Vitez se ne predaje, stiglo novo pojačanje

Vitez se ne predaje, stiglo novo pojačanje
24.08.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

I nakon Borca u Banjaluci Vitežani su ostali zakovani za dno ljestvice, ostali su s jednim bodom i samo jednim postignutim golom… Malo, premalo, zabrinjavajuće. A Vitežani koji su putovali na utakmicu u Banjaluku tvrde kako Vitez uopće nije bio u podređenoj ulozi, imao je dvije-tri povoljne prilike za postizanje gola, najbolju Josip Šantić već u drugoj minuti, a samo dvije minute kasnije domaćini su iz jedanaesterca postigli gol, pokazalo se, jedini, pobjedonosni. Kažu očevidci u pojedinim fazama utakmice oficijelni spiker na stadionu, u trenucima kada je Vitez stiskao, prijetio…, pozivao je gledatelje da navijanjem pomognu svojoj momčadi. A, kako kažu Vitežani koji su gledali utakmicu „navijanjem“ se, daleko više od gledatelja istaknuo sudac Grbić iz Prijedora koji je u prošlom kolu u Vitezu protiv Slobode sudio vrlo dobro, „ni po babi ni po stričevima“. A takav kriteriji, na žalost, Vitežani nisu imali u Banja Luci. Međutim, o tomu, bar kada je Vitez u pitanju, deplasirano je govoriti, kukati, pisati…

Vitez je vrlo solidno, čak dobro odigrao protiv Krupe i Slobode u Vitezu i Željezničara u Sarajevu… No. što to vrijedi kada bodova nema, a za vikend u Vitez dolazi aktualni prvak, Zrinjski. Međutim, nikomu u Vitezu ni na kraj pameti nije otpisivati svoju momčad. Naprotiv, rekli bismo, optimizma nije ni malo splasnuo, ni nakon ovako loših rezultata i dna prvenstvene ljestvice. Jer, kažu u Vitezu „ulja u svijeći ima“, neće se ugasiti, momčad se još uvijek kompletira, uigrava… Josip Šantić se vratio iz Italije, u Banja Luci je odigrao vrlo dobro, a da je još realizirao stopostotnu prigodu u 2. minuti, sve bi bilo drugačije i sada bi, vjerojatno, „pjevali“ drugu pjesmu.

U utorak na popodnevnom treningu pojavio se Šantićev imenjak, Josip Vuković. Spličanin, dijete Hajduka, kadetski i juniorski reprezentativac Hrvatske, igrač Hajduka, Dugopolja, Istre, Splita. Skupa s imenjakom Šantićem kreirat će igru Viteza, u veznoj liniji gdje je Vitez, u proteklih 5 kola, bio “najtanji”. No sada je pitanje kada će se srediti papirologija, kada će Vuković steći pravo igranja. U narednom kolu protiv Zrinjskog, teško, no nakon te utakmice slijedi stanka i za očekivati je da će Vuković za Vitez debitirati u 7. kolu protiv Čelika. A očekuje se da će Vuković biti pojačanje što će trebati potvrditi na terenu. Pred prvi trening s novim suigračima, u utorak poslije podne Vuković nam je kazao:

- Nakon raspada sustava u Splitu gdje sam igrao, dobio sam čiste papire i tražio sam klub za nastavak karijere. Bilo je više raznih kombinacija, najozbiljnije je bilo s Vardarom, a onda je stigao poziv iz Viteza. Razgovarao sam sa svojim nekadašnjim trenerom Antom Mišom koji je u dva navrata trenirao Vitez, sa svojim prijateljem Hrvojom Barišićem koji je uspješno igrao ovdje, sa Josipom Šantićem koji je svojevremeno bio u kadetima i juniorima Hajduka i sve informacije koje sam dobio bile su vrlo pozitivne. I evo me u Vitezu, kazao nam je Josip Vuković. Ovaj stasiti Spličanin dodaje:

- Najbolje se snalazim u veznom redu, to je moja prirodna pozicija. Vjerujem da ću se izboriti za mjesto u prvoj jedanaestorici.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.