Problematična kiša

Velika kiša odgodila “generalku” plemića, teren u Međugorju nije bio uvjetan za nogomet

Velika kiša odgodila “generalku” plemića, teren u Međugorju nije bio uvjetan za nogomet
19.02.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Subota je trebala biti dan za “generalke” većine klubova Premijer lige BiH. Neki su, poput Željezničara protiv Veleža u Mostaru, i odigrali svoju utakmicu. Slavio je Željo s 2:0, a pogotke su zabili Lendrić i Zakarić. Ipak, spomenuti je susret odigran na pomoćnom travnjaku Veleža u Vrapčićima, a podloga na istom je od umjetne trave pa se, i uz veliku kišu, jučer u Mostaru mogao nekako igrati nogomet.

Težak teren

Aktualni prvak Zrinjski svoj susret s hrvatskim niželigašem NK Lučko nije odigrao u Međugorju. Ružno vrijeme i vodom natopljen travnjak bili su presudni za tu odluku. Samim tim nismo ni mogli donijeti neki sud o trenutačnoj formi vodeće momčadi. Umjesto toga plemići su obavili trening u Mostaru.

- Dobro bi bilo da smo odradili tu utakmicu u Međugorju, ali opet nismo puno izgubili. Imali smo umjesto toga trening kod kuće, a nemamo baš vremena nadoknađivati tu pripremnu utakmicu do početka sezone. Jednostavno se okrećemo prvenstvu i utakmici s Čelikom. Ostaje nam finalni tjedan priprema - kazao nam je Ivica Barbarić, trener plemića.

Dobra stvar za Zrinjski u otkazivanju utakmice je ta što se momčad sačuvala od eventualnih ozljeda. Po teškom terenu rizik za ozljede se dodatno povećava...

- Tijekom priprema inače i nismo imali puno problema s ozljedama. Bilo je tih sitnih stvari, poput, recimo, situacije s posljednje utakmice, kada je ponovno jedan neugodan udarac dobio Kobiljar. Ipak, to su stvari koje su uobičajene u nogometu i rješavaju se u hodu - dodao je Barbarić očito zadovoljan zdravstvenim stanjem momčadi pred prvenstvo.

Ono što se u ovom trenutku ne može baš ocijeniti je trenutačna forma plemića. Oni su na pripremama uglavnom pobjeđivali. Na većini pripremnih susreta je priliku dobivao veliki broj nogometaša, pa je u ovom slučaju pomalo i teško odrediti sve igrače koji bi mogli imati prednost u početnoj postavi. Ipak, struka Zrinjskog je tijekom priprema imala i najbolji uvid kod svakog pojedinca. Postava koja istrči na gostovanju kod Čelika vjerojatno će biti najbolji pokazatelj toga kakvu viziju za momčad ima trener Barbarić.

Otkazivanja

Ipak, nije samo Zrinjski jučer otkazao “generalku”. To su napravili Vitez i Široki Brijeg koji zbog snijega nisu igrali u Vitezu. Svoju utakmicu nisu igrali Krupa i Metalleghe, oni su na snježnom pokrivaču u Krupi odradili zajednički trening.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.