umjesto edberga

Velika čast za Ljubičića: Ivan postaje novi Federerov trener!

Velika čast za Ljubičića: Ivan postaje novi Federerov trener!
09.12.2015.
u 10:09
Proslavljeni hrvatski tenisač, a danas trener, Ivan Ljubičić, na poziv Rogera Federera pridružit će se njegovu trenerskom timu. Ljubo će uskočiti umjesto Stefana Edberga
Pogledaj originalni članak

Nije šala - umirovljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić postaje dio trenerske momčadi najvećeg tenisača u povijesti, Rogera Federera! Švicarac je vijest podijelio s više od 14 milijuna pratitelja na službenoj stranici na Facebooku.

Federer je raskinuo dvogodišnju suradnju sa Šveđaninom Stefanom Edbergom i odlučio kako će mu novi suradnik i pomoćnik glavnom treneru, sunarodnjaku Severinu Lüthiju, biti upravo proslavljeni Banjalučanin Ljubičić.

Ljubičić je u 15-godišnjoj profesionalnoj trenerskoj karijeri od 1998. do 2013. osvojio deset ATP-turnira, među kojima je najveći bio Masters u Indianu Wellsu 2010., a tome je pridodao naslov u Davisovu kupu s Hrvatskom 2005. te brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. u paru s Mariom Ančićem.

Po završetku igračke karijere nekada treći igrač svijeta protekle je dvije godine bio trener Kanađaninu srpskog porijekla Milošu Raoniću, koji je u to vrijeme došao do polufinala Wimbledona (2014.) i ušao među četiri najbolja tenisača svijeta.

Federer je već 13 godina stalan sudionik desetorice najboljih tenisača svijeta, tijekom kojih je osvojio čak 17 naslova pobjednika Grand Slam turnira, tri više od prvog pratitelja Petea Samprasa.

Federerovu objavu prenosimo u cijelosti:

Nakon dvije uspješne godine, želio bih zahvaliti Stefanu Edbergu, mojem idolu iz djetinjstva, što se pridružio mom timu. Bio je to san koji se ostvario. Iako je to trebalo biti samo za vrijeme 2014., Stefan je bio sjajan i složio se produljiti partnerstvo tijekom ove godine, što stvarno cijenim. Naučio me puno toga i njegov će utjecaj ostati

Severin Luthi, s kojim sam radio od 2008., nastavit će biti moj glavni trener, a pridružit će mu se Ivan Ljubičić. Daniel Troxler, moj fizioterapeut i Pierre Paganini, dugoročni kondicijski trener, ostat će dio moje tehničke ekipe.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.