Premijer liga BiH

Večeras mostarski derbi, Borac domaćin Krupi, Radnik, Mladost i Olimpik u borbi za ostanak

Foto: Stojan Lasić
Večeras mostarski derbi, Borac domaćin Krupi, Radnik, Mladost i Olimpik u borbi za ostanak
08.05.2021.
u 09:53
Pogledaj originalni članak

Nikad zanimljivija završnica m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine nastavlja se danas s preostale četiri utakmice 29. kola, a najviše pozornosti privlači gradski mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža.

Plemići su u prošlom kolu napravili korak unazad u borbi za izlazak u Europu porazom od Širokog Brijega koji je u međuvremenu došao na četvrto mjesto. Hercegovački rival ima samo dva boda više pa će izabranici Sergeja Jakirovića danas imati veliki motiv kako bi slavili u derbiju protiv Veleža.

S druge strane, ekipa Feđe Dudića igra odlično i ne pamti kad su posljednji put poraženi pa se Rođeni s pravom bore čak i za titulu prvaka BiH. Eventualnom današnjom pobjedom stigli bi lidera Sarajeva na samo dva boda četiri kola prije kraja prvenstva.

Ako je vjerovati tradiciji, Zrinjski je puno bliži pobjedi budući da Velež nije slavio na stadionu Pod Bijelim brijegom već 10 godina, a u posljednje četiri međusobne utakmice odigrane na ovom stadionu sve trijumfe ostvario je domaći tim.

Borac danas dočekuje ekipu Krupe i sve osim pobjede banjolučkog kluba bilo bi veliko iznenađenje. Iako se gosti grčevito bore za ostanak, teško je očekivati da na Gradskom stadionu u Banjoj Luci odole Borcu koji bi eventualnom pobjedom ponovno zasjeo na prvo mjesto Premijer lige BiH.

Pravi okršaj donjeg dijela ljestvice igra se u Doboju kod Kaknja igraju Mladost i fenjeraš Radnik. Ukoliko ekipa Mladosti ostvari pobjedu u duelu s izravnim rivalom gotovo sigurno bi ostali u ligi, a Radniku je ovo jedna od posljednjih šansi za uhvatiti priključak za ostalim ugroženim klubovima.

U sličnoj situaciji je i Olimpik koji se nada bodovima na gostovanju kod rasterećene Slobode koja je sigurna u sredini ljestvice bez mnogo šansi za promjenu položaja.

Rezultati i parovi 29. kola:

Tuzla City - Sarajevo 1:1

Željezničar - Široki Brijeg 1:3

Mladost - Radnik (subota, 15:00)

Sloboda - Olimpik (subota, 15:00, Moja TV)

Borac - Krupa (subota, 16:55, Arena Sport)

Zrinjski - Velež (subota, 19:05, Arena Sport)

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.