situacija dramatična

Vahid Halilhodžić: Na sto metara od nas se puca, ratna je zona, vode se borbe. Čekamo evakuaciju

Vahid Halilhodžić: Na sto metara od nas se puca, ratna je zona, vode se borbe. Čekamo evakuaciju
05.09.2021.
u 18:40
Pogledaj originalni članak

Izbornik Maroka, poznati bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić našao se u ratnoj zoni.

"Ja sam vam u hotelu, situacija je oko nas dramatična, vode se borbe, čuje se pucnjava... Mi smo u hotelu i čekamo evakuaciju. Kad će doći, ne znamo", kazao je za Net.hr Vahid Halilhodžić koji se nalazi u Conakryju, glavnom gradu Gvineje, gdje je sutra trebao imati kvalifikacijsku utakmicu (CAF) Maroka protiv Gvineje ali je ona odgođena.

"Nismo daleko od predsjedničke palače, kažu da je u tijeku državni udar. Čujem borbe su oko nas, pa nema ni stotinjak metara do zone sukoba. Evo, sad kad razgovaram s vama čuje se pucnjava. Ništa ne znamo, čekamo da nas izvuku. Nemamo dozvolu da idemo do aerodroma, vode se borbe. O tome što se točno događa, mi ništa ne znamo. Samo znamo da smo u hotelu i da se oko nas vode borbe. Strašno. Stupili smo u kontakt s federacijom, radi se na našoj evakuaciji, politika sve radi da nas se spasi, da nas izvuku što prije odavde", zaključio je Vahid Halilhodžić.

Naime, prema javljanju britanskog BBC-a odnosno posljednjim informacijama, sudbina gvinejskog predsjednika Alpha Condéa nije jasna nakon što je završio u rukama vojnika koji su rekli da su izvršili državni udar. Međutim, citirano je kako je ministar obrane rekao da je pokušaj preuzimanja spriječen.

Ovo slijedi nakon višesatne pucnjave u blizini predsjedničke palače u glavnom gradu Conakryju, u čijoj blizini je smještena i marokanska reprezentacija. Vojnici patroliraju inače napuštenim ulicama u središtu grada, a Vaha i članovi reprezentacije i stručnog stožera očito još čekaju da se dođe po njih kako bi ih se evakuiralo prema aerodromu, pa avionom iz grada.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.