Dodig:

Uz malo sreće možemo osvojiti Davis Cup ove godine

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Uz malo sreće možemo osvojiti Davis Cup ove godine
02.03.2016.
u 20:14
Pogledaj originalni članak

Pripreme za predstojeći susret prvog kola Svjetske skupine između Belgije i Hrvatske u Liègeu primiču se kraju. Prvi meč će biti odigran u petak s početkom u 14 sati, a izvlačenje parova, čime će biti određen raspored igranja tijekom vikenda, zakazan je za četvrtak u podne, u dvorani Country Hall du Sart-Tilman.

Po već uobičajenom scenariju prvog će dana igrati najbolji Belgijac (David Goffin) protiv drugog reketa Hrvatske (Borna Ćorić) i najbolji Hrvat (Marin Čilić) protiv drugog reketa domaćina (Ruben Bemelmans ili Kimmer Coppejans), a izvlačenjem će biti određeno tko će prvi na igralište. U odnosu na prethodne sezone, pak, novost je da je ukinuto igranje na dva gema razlike u petom setu, te se od ove godine u svakom od pet mogućih setova pri rezultatu 6:6 igra tie-break.

U subotu će program početi u 15 sati, a tada će na rasporedu biti meč parova, u kojem Hrvatska ima jak adut u dvojcu Ivan Dodig, Marin Draganja. Upitan da prokomentira tvrdnje da je u susretu s Belgijom Hrvatska favorit Dodig je rekao:

- Meč će biti otvoren. Belgija ima Davida Goffina, za kojeg se domaćini, kako je u utorak rekao i Marin Čilić, nadaju da će im donijeti dva pojedinačna boda. Parovi su uvijek otvoreni. Ipak, mi smo nakon dugog vremena prvi put u punom sastavu, stoga moramo biti pozitivni i nadati se da će sve biti u redu. Blagi favoriti jesmo, ali samo na papiru. Trebamo odigrati na terenu i pokazati da smo spremni. Nadam se da ćemo proći ovo kolo - kaže Dodig.

Godinama je Hrvatska u susretima ovog natjecanja bila u situaciji da teško može očekivati osvajanje boda u paru. Posljednjih se sezona, međutim, to značajno promijenilo nabolje i sada hrvatski sastav ima nekoliko dobrih opcija u paru. Što nas čeka u subotu?

- Sigurno da je bod u paru u ovom natjecanju vrlo bitan za svaki tim, to se vidjelo ovih godina. Generalno imamo dobru ekipu i par može biti prevaga na našu stranu. U subotu ćemo mi biti favoriti, bolji smo tim tko god će igrati, ali opet uz napomenu da igramo u gostima i da je Davis Cup nepredvidljiv. Nadamo se tom bodu, koji će sigurno biti od velikog značenja.

Nema dvojbe da Hrvatska ima odličnu reprezentaciju, pogotovo kad je u punom sastavu. Za ovu se godinu najavljivala mogućnost borbe za osvajanje naslova. Što se treba poklopiti da generacija kao što je ova doista bude pobjednik Davis Cupa?

- Dobro je što smo napokon kompletni. Nadam se da ćemo svi biti zdravi, da igramo u najboljem mogućem sastavu. To je prvi prioritet. Nadam se da ćemo krenuti pobjedom, izboriti četvrtfinale, a ta dva susreta su bitna da prođemo, jer nakon toga je sve moguće, uz velike šanse da igramo i kod kuće u polufinalu. Tada bismo bili puno opasniji. Uz malo sreće sve je moguće: imamo odličan tim s Marinom i Bornom, puno bolji par koji može računati na bod. Dogovorili smo se da pokušamo napraviti ono što je Hrvatska napravila 2005. godine i nadam se da ćemo taj cilj ispuniti. Ove ili sljedeće ne znam, ali sigurno da imamo momčad koja to može napraviti - rekao je Dodig. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.