natjecanje

UEFA donijela odluku koga će smatrati pobjednikom Kupa BiH ako se ne nastavi sezona

UEFA donijela odluku koga će smatrati pobjednikom Kupa BiH ako se ne nastavi sezona
01.05.2020.
u 21:45
Pogledaj originalni članak

Ukoliko se natjecanje u ovoj sezoni bh. nogometa ne nastavi, UEFA će za pobjednika Kupa BiH smatrati ekipu Željezničara.

UEFA je poslala dopis svim nogometnim zemljama Europe u kojem se objasnilo i što će se dogoditi s kup natjecanjima ako se sezona nastavi, prenijeli su srbijanski mediji objasnivši ovu situaciju na svom primjeru.

Iz krovne kuće europskog nogometa ovu temu najviše su obradili zbog činjenice kako je potrebno raspodijeliti mjesta za europska natjecanja pa je tako njihova odluka i povezana s ljestvicom u ligi.

To bi značilo da bi se za osvajača kupa smatrala prva ekipa ispod one koja se plasirala u Ligu prvaka ili kvalifikacije za to natjecanje, prenosi Avaz. 

U slučaju da se nogomet u ovoj sezoni ne zaigra u Bosni i Hercegovini, UEFA bi osvajačem Kupa smatrala ekipu Željezničara, koja se nalazi mjesto ispod Sarajeva koje bi, po tome, išlo u Ligu prvaka.

Naravno, to ne znači da bi Plavi dobili pokal za osvajača Kupa BiH, što bi trebala riješiti organizacija pod čijom je ingerencijom Kup BiH (u ovom slučaju Nogometni savez BiH).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.