Poljud

U večerašnjem susretu Hrvatske i Slovenije očekuje se 20.000 navijača

U večerašnjem susretu Hrvatske i Slovenije očekuje se 20.000 navijača
07.09.2021.
u 12:29
Pogledaj originalni članak

Hrvatska se večeras 11. put sučeljava sa Slovenijom, u dosadašnjih 10 dvoboja upisala je tek jedan poraz, no taj je došao baš u zadnjem susretu, u ožujku u Ljubljani, na početku kvalifikacijskog ciklusa.

Zadnji put je hrvatska nogometna reprezentacija igrala pred navijačima na Poljudu u listopadu 2019. godine s Mađarskom, nekoliko mjeseci prije pandemije koronavirusa, a danas će opet biti “vruća” atmosfera u susretu protiv Slovenije.

Za utakmicu sa Slovenijom zasad je prodano više od 15.000 ulaznica, od čega nešto više od 9.000 internetskom prodajom.

Jučer i danas ulaznice se mogu kupiti i na “fizičkim” prodajnim mjestima u Spaladium Areni, a očekuje se da bi sveukupno navijača, željnih dobrog nogometa, moglo biti oko 20.000.

“Pravi mamac za publiku je Livaja, Poljud poludi kad Livaja igra od prve minute, a Hrvatska će igrati na hajdučki pogon, Perišić ima kapetansku vrpcu, a tu su Vlašić i Juranović”, javila je reporterka HRT-a.

Reprezentacija Slovenije je Vatrenima uvijek bila opasnija kad gostuje

Kekova Slovenija ostvarila je tako prvu, povijesnu pobjedu protiv Vatrenih, no jedan drugi podatak možda i više upozorava na težinu večerašnjeg zadatka. Naime, osim pobjede 1995. godine Hrvatska je u sljedeća tri domaćinstva sa Slovenijom – tri puta remizirala, posljednji put u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2003. godine, piše HRT.

Razlog tome je taj što uvijek čvrstim i discipliniranim Slovencima više odgovara biti u ulozi gosta kod favorizirane Hrvatske, gdje u čvrstom bloku može pokušati frustrirati Vatrene i čekati na pad koncentracije. Bilo bi idealno rano im zabiti gol i odmah im, bar donekle. poremetiti planove.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je već da će u prvih 11 večeras startati Marko Livaja, a očekuje se i da bi Uremović i Barišić mogli na bokovima zamijeniti umorne Juranovića i Sosu. Možda je upravo igrač Hajduka Livaja taj koji će na “svom” terenu na Poljudu načeti goste?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.