Bh. odbojkašice

U Tarragoni ih čeka jaka skupina

U Tarragoni ih čeka jaka skupina
16.06.2018.
u 09:30
Pogledaj originalni članak

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je pripreme za Mediteranske igre koje će se krajem lipnja i početkom srpnja održati u španjolskoj Tarragoni.

Pripreme traju do 21. lipnja

Na pripremama u Brčkom okupilo se 18 igračica, a to su, dizači: Ajla Hodžić (OK Kula, Gradačac), Milana Božić (OK Modriča); primači – Sanja Kojić Đurić (Grčka), Anđelka Radišković (Kula), Iman Isanović (Slovenija), Adisa Hodžić (SAD), Katarina Popović (Gacko) i Amra Mandžukić (Kula); korektori – Verica Simić (Mađarska), Nataša Slijepčević (Bimal Jedinstvo, Brčko), Dajana Bošković (Poljska), Majra Mušija (Kakanj); srednji bloker – Ajla Paradžik (Mađarska), Ana Gajić (Bimal Jedinstvo), Edina Selimović (Smeč, Lukavac), Žana Dragutinović (Bimal Jedinstvo); libero – Milica Ivanković (Bimal Jedinstvo) i Amra Džambić (Smeč, Lukavac). S ranije objavljenoga popisa od 20 igračica, otpale su Barbara Čeler (Troglav Livno) i Milana Božić (Kula, Gradačac).

Pod vodstvom izbornika Gorana Nešića, srbijanskog stručnjaka, pripreme će trajati do 21. lipnja kada odbojkaška reprezentacija, jedina u ženskim sportovima iz BiH, putuje na Mediteranske igre. Za sudjelovanje je prijavljeno 13 reprezentacija koje su podijeljene u četiri skupine. Ženska seniorska bh. vrsta baš i nije imala sreće prilikom ždrijeba, u B je skupini sa svjetski jakom Turskom te domaćinom Španjolskom. Plasman u osminu finala iz svake od skupina, osigurat će po dvije prvoplasirane reprezentacije. U skupini s domaćinima i jakim Turkinjama, izgledi bh. vrste realno, nisu veliki.

Pokazan napredak

Reprezentacija BiH startat će 22. lipnja utakmicom protiv Turske. U drugom kolu bh. vrsta će 24. lipnja igrati protiv domaćina Španjolske dok će se u trećem kolu 25. lipnja sastati Turska i Španjolska.

Već sami raspored utakmica na ovom natjecanju sugerira tko su favoriti skupine. Međutim, bh. vrsta je u protekle dvije godine pokazala očit napredak pa je za očekivati, ako ništa, zavidnu borbenost. Zanimljivo, sportsku opremu za pripreme ženske seniorske reprezentacije BiH osigurala je tvrtka Bull iz Zrenjanina u Srbiji.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.