ORAŠJE

U natjecanju u košarci i stolnom tenisu srednjoškolci ŠC fra Martina Nedića pobjednici u obje discipline

storyeditor/2023-02-26/Pobjednicka_ekipa_kosarkasa_SC_fra_Martina_Nedica_Orasje.jpg
storyeditor/2023-02-26/Natjecanje_ucenika_pratio_veliki_broj_navijaca.jpg
27.02.2023.
u 17:21
Oraški srednjoškolci su nastavili uspješan niz prethodnih generacija i potvrdili da kroz sport stječu puno pozitivnih osobina koje im pomažu prilikom daljnjeg odrastanja i školovanja
Pogledaj originalni članak

U organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti i sporta Posavske županije i uz domaćinstvo Školskog centra fra Martina Nedića, u oraškoj sportskoj dvorani održano je županijsko natjecanje srednjih škola Posavske županije u muškoj košarci te u stolnom tenisu u kojem su u kombinaciji nastupili učenici i učenice iz sve tri srednje škole u Posavskoj županiji, piše Večernji list BiH. Prethodnih godina slična natjecanja su izostala zbog pandemije koronavirusa, a ove godine na parketu oraške dvorane dvostruki uspjeh ostvarili su učenici i učenice ŠC fra Martina Nedića pod stručnim vodstvom profesora Marija Nedića, koji su zabilježili pobjede u svim susretima. Oraški srednjoškolci su tako nastavili uspješan niz prethodnih generacija i potvrdili da kroz sport stječu jako puno pozitivnih osobina koje im uvelike pomažu prilikom daljnjeg odrastanja i školovanja.

Podrška s tribina

Domaća ekipa je nadmoćno osvojila prvo mjesto u košarci, pobjedama u obje utakmice i uz veliku podršku iz gledališta. U prvoj utakmici nakon velike neizvjesnosti pobijedila je Srednju strukovnu školu Orašje rezultatom 33:32, a u drugoj, odlučujućoj, ekipu SŠ Pere Zečevića iz Odžaka s 28:15. U trećoj utakmici drugoplasirana Strukovna škola iz Orašja nadigrala je Odžačane rezultatom 35:18.

Školski centar fra Martina Nedića Orašje osvojio je također prvo mjesto i u stolnom tenisu, drugo je pripalo SSŠ Orašje, dok je trećeplasirana ekipa i u ovom natjecanju SŠ Pere Zečevića iz Odžaka. ŠC fra Martina Nedića pobijedio je SSŠ Orašje s 5:0, a SŠ Pere Zečevića Odžak s 3:2. U trećem susretu SSŠ Orašje svladao je odžačku ekipu rezultatom 3:2. Pobjednička ekipa je nastupila u sastavu: Anto Piljić, Slavko Ćošković, Patricia Stjepanović, Matea Matić i Đurđica Živković.

Uspješni sportaši

Škola domaćin osigurala je sve potrebne uvjete za igru, hranu za sudionike te pehare i diplome kojima je nagradila mlade sportaše za trud i popularizaciju sporta i zdravlja. Nagrade je uručila ravnateljica škole Dijana Pejić te kazala kako se iz godine u godinu potvrđuje statistička povezanost između učenika koji se aktivno bave sportom i školskog uspjeha, odnosno učenici koji se bave sportom imaju i sjajne uspjehe u školi.

- Veseli nas uspjeh učenika i cijela škola ponosna je na njih. Pobjedama u obje discipline naši učenici nastavili su kontinuitet uspjeha na županijskim natjecanjima, ali inače su posljednjih godina izvrsni sportaši i na federalnim razinama. Također bih pohvalila i profesore koji su jako ažurni po pitanju treniranja učenika, kako za vrijeme nastave tako i u izvanškolskim aktivnostima. Nadam se da će naši učenici biti uspješni i u preostalim županijskim natjecanjima - kazala je Dijana Pejić, ravnateljica ŠC fra Martina Nedića Orašje, te izrazila zahvalnost svima koji su u stanci nastave bodrili mlade sportaše.

U ranijim godinama prije pandemije praksa je bila da pobjedničke ekipe sudjeluju na federalnom natjecanju u Sarajevu, ali u školama ističu kako još uvijek nisu dobili dopise iz nadležnog federalnog ministarstva. Krajem ožujka u Odžaku bi trebalo biti županijsko natjecanje za muške i ženske ekipe u odbojci i šahu, a u travnju će Srednja strukovna škola u Orašju biti domaćin natjecanja u malom nogometu na vanjskim terenima.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.