Dvostruki uspjeh Kramarića

U Hrvatskoj najbolji strijelac lige, u Engleskoj osigurao ostanak

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Andrej Kramarić
Foto: Press Association/PIXSELL
Andrej Kramarić
19.05.2015.
u 13:04
Pogledaj originalni članak

Čileanac je u posljednja dva kola ima priliku da sruši Kramarića, međutim od naslova prvog topnika lige važniji mu je nastup za Čile na Copa Americi

Iako je odigrao samo prvi dio sezone u HNL-u, Andrej Kramarić bit će najbolji strijelac lige. Današnji napadač Leicester Cityja je u prvom dijelu sezone u dresu Rijeke zabio 21 gol.

U nastavku sezone proigrao je Dinamov Angelo Henriquez i hat-trickom Hajdukom stigao do brojke od 20 golova u HNL-u.

Čileanac je u posljednja dva kola ima priliku da sruši Kramarića, međutim od naslova prvog topnika lige važniji mu je nastup za Čile na Copa Americi.

"Angelo Henriquez 21. svibnja, dan nakon finala Kupa leti za Čile gdje će se priključiti reprezentaciji. On će biti među 12-oricom reprezentativaca koji će se već prvoga dana priprema priključiti izabranoj vrsti. To je njegova osobna želja, Henriquez želi što prije otići u Čile kako bi se uspio nametnuti izborniku, te zaigrati na Copa Americi. Mi to poštujemo, pa smo ispunili njegovu molbu"; objasnio je trener Dinama Zoran Mamić.

A Leicester je remijem kod Sunderlanda osigurao ostanak u Premier ligi. Andrej Kramarić sada ne mora razmišljati gdje će igrati iduće sezone...

"Što reći, napravili smo sjajan uspjeh. Prije samo dva mjeseca bili smo u teškoj situaciji, mnogi su nas već bili otpisali. No, mi smo nanizali vrhunske rezultate, napravili sjajan bijeg i zasluženo ostali u Premier ligi" kazao je za Goal Andrej Kramarić, pa nastavio:

"Vjerujte, svi su oko nas toliko ponosni. Navijači, čelnici kluba, svi se i dalje čude kako smo igrali u posljednje vrijeme."

Što se to dogodilo s Leicesterom? Kako ste odjednom počeli briljirati?
"Ne znam, teško mi je to objasniti. Još od prvoga dana kada sam stigao ovdje vidio sam da stvarno imamo velik potencijal, da možemo ostati u ligi. No, u brojnim utakmicama nismo imali dovoljno sreće, uvijek nam je nešto malo nedostajalo za kvalitetan rezultat. U posljednja dva mjeseca sve nam se poklopilo, igrali smo odlično, sreća se u nekim dvobojima okrenula na našu stranu. Ali, smo unutar momčadi napravili i vrhunsku atmosferu."

Ipak, u posljednjim ste utakmicama pali u drugi plan...
"Zadovoljan sam! Meni je ovo prvi ozbiljniji odlazak iz Hrvatske, nije mi se bilo lako snaći ovdje. Ostali smo u ligi, to mi je zaista bilo najvažnije. Moram biti zadovoljan dosadašnjim boravkom u Engleskoj, završili smo sezonu na najbolji mogući način. Ali, trebam se i maksimalno pripremiti za početak novih priprema."

Glavne napadačke uloge preuzeli su Ulloa i Vardy...
"Oni su se uklopili u momčad, ali i stvarno odlično igrali. Tada su počeli stizati i pobjednički rezultati, nije bilo razloga za nikakve promjene. No, ponavljam, ja sam zadovoljan našim pobjedama i kvalitetnim rezultatima. Ispunili smo cilj, osigurali ostanak u ligi. Istina, manje sam igrao, uglavnom ulazio s klupe, ali moram biti sretan. Svatko želi stalno biti na terenu, igrati što više, ali najvažniji je bio ostanak u Premier ligi."

Sada barem znate gdje ćete igrati sljedeće sezone...
"Istina, sada sam potpuno čiste glave, fizički i psihički spreman za sljedeću sezonu Premier lige."

Jeste li se konačno adaptirali na Englesku i tamošnji nogomet?
"Iskreno, na početku sam mislio da će mi ovdje biti mnogo lakše. No, ovo je drugi svijet. Tu sam sam, bez ikoga, oko mene nema niti jednog 'balkanca' s kim bih mogao normalno komunicirati. Trebalo mi je vremena za adaptaciju, ali vjerujem da ću početkom nove sezone biti pravi."

Je li bilo proslave zbog ostanka u ligi?
"Kako ne, ovaj se rezultat morao proslaviti. To smo također kvalitetno odradili."

Do kraja Prve HNL ostalo je još dva kola, vi ste i dalje najbolji strijelac lige. No, Angelo Henriquez vam opasno prijeti...
"Henriquez stvarno igra odlično, pravi je igrač i nekako vjerujem da će do kraja sezone zabiti još poneki gol. Volio bih biti prvi strijelac lige, ali s obzirom kako Dinamo igra u posljednje vrijeme siguran sam da će Henriquez još zabijati. Čestitam mu na svemu, stvarno je odličan igrač" završio je novo javljanje iz Engleske Andrej Kramarić... A s obzirom da je intervju napravljen prije nego što je obznanjeno da Henriquez nastupa na Copa Americi, Kramarić se sada može početi radovati. Trofej najboljeg strijelca lige ipak će pripasti njemu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.