Premijer liga BiH

Tuzla City i Velež 'podijelili' bodove

Tuzla City i Velež 'podijelili' bodove
14.04.2023.
u 18:56
Pogledaj originalni članak

U utakmici 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City i Velež su na stadionu Tušanj odigrali bez pobjednika 1:1 (0:0). Više razloga za nezadovoljstvo imaju Mostarci koji su gol za izjednačenje primili u sudskoj nadoknadi vremena. 

Nermin Haskić je u 76. minuti donio prednost Mostarcima i činilo se kako će tim Nedima Jusufbegovića nastaviti svoj pobjedonosni niz. Ipak, u sudskoj nadoknadi vremena gol za izjednačenje i važan bod za Tuzla City postigao je Dušan Pantelić, koji je nekada ranije nosio dres Mostaraca. 

U prvom dijelu na izgledniju priliku čekalo se do 21. minute. Harun Karić je šutirao glavom, ali je bio neprecizan. Pokušao je kasnije Edo Vehabović za Velež, pa Dušan Pantelić za Tuzla City, ali se mreže nisu tresle. Prvo poluvrijeme je bilo poprilično monotono, ali je u nastavku utakmica bila uzbudljiva i neizvijesna do samog kraja. 

Na početku drugog dijela ponovo prijeti Karić, ali bez uspjeha. Igralo se bez golova sve do 76. minuta kada su se radovali Rođeni i 93. kada je Pantelić donio izjednačenje za svoj tim. 

Velež ima 41 bod i nalazi se na trećoj poziciji, a Tuzla City je osvojio 28 bodova i trenutno je sedmoplasirani tim Premijer lige BiH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.