osvojio Roland Garros

Tko je Dino Prižmić? U tenis krenuo s Firula, no zamalo je završio u nogometu

Tko je Dino Prižmić? U tenis krenuo s Firula, no zamalo je završio u nogometu
10.06.2023.
u 17:25
Pogledaj originalni članak

Hrvatski tenisač Dino Prižmić juniorski je pobjednik Roland Garrosa. U finalu u Parizu pobijedio je Bolivijca Juana Carlosa Prada Angela sa 6:1, 6:4 i tako postao tek četvrti hrvatski tenisač koji je osvojio neki od juniorskih Grand Slamova. Prije njega, to je uspjelo tek Marinu Čiliću (2005. Roland Garros), Borni Ćoriću (2013. US Open) te Mili Poljičku (2022. Wimbledon).

A tko je ustvari Dino Prižmić, za kojeg kažu da je jedna od najvećih teniskih nada u svijetu, dečko kojem predviđaju blistavu budućnost...Prižmić već ozbiljno nastupa i u seniorskoj konkurenciji, gdje je već 293. na ATP listi, a među igračima do 18 godina je već drugi na svijetu (prvi je Čeh Jakub Menšik, 228. na ATP listi). Potvrda je to Prižmićeva velika talenta kojemu svjedočimo već nekoliko godina.

Bio je europski doprvak u konkurenciji 14-godišnjaka pojedinačno te europski prvak u dublu, u paru s godinu dana starijim sugrađaninom Milijem Poljičakom, kojeg je već prije šest mjeseci pretekao na ATP listi. Bio je Dino i dvostruki pobjednik Grillova memorijala u Zagrebu, član reprezentacije (do 12 godina) koja je osvojila naslov europskog prvaka.

Godine 2020. dobio je HOO-ovu Nagradu Dražena Petrovića kao najveća nada hrvatskog sporta među sportašima. U srpnju prošle godine okitio se i naslovom europskog doprvaka u konkurenciji do 18 godina, pobijedivši u polufinalu prvog nositelja, spomenutog Menšika sa 6:2, 6:4.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.