Ante Petrović

Talentirani “brzanac” dogurao do Švedske

Talentirani “brzanac” dogurao do Švedske
25.03.2016.
u 07:00
Nije sporan Antin talent. Mora se samo potpuno posvetiti nogometu, a u godinama je kad još ima prostora za napredak. Sve ovo dugo znamo, jer Ante je na Pecari prošao sve dobne skupine, rekao je Antin trener s Pecare
Pogledaj originalni članak

Ante Petrović (31. svibnja 1995., Prozor), od malih se nogu rado družio s nogometnom loptom. Počeo je u mladoj dobnoj skupini prozorske Rame, malo igrao u Tomislavu, a “pravu” nogometnu školu pohađao je u Širokom Brijegu. Što se tiče nogometnog dara, Anti ga je Bog obilato podario, brzinu još obilatije. Kao takav, dospio je u mlade nogometne izabrane vrste BiH, za koje je odigrao desetak utakmica, uz ostalo imao zapažene nastupe na Mediteranskim igrama. Kao takav, potpisao je profesionalni ugovor za Široki Brijeg. Naime, Široki Brijeg ga je najprije poslao na kaljenje u opuzenski Neretvanac, kasnije u gabeljanski Gošk.

Zapeo razvoj

No, negdje je zapelo, pa Antin razvoj nije bio u skladu s očekivanjima. Ramac, kako Antu zovu suigrači i prijatelji, za kratko se otisnuo u njemački Mannheim, zatim je nedavno stigao i do Švedske. Za Umeu, klub 3. švedske lige Sjever, odigrao je dvije probne utakmice, na kojima je više nego zadovoljio. Klub ima ambicije vratiti se u drugu, kasnije i prvu ligu, gdje je već s puno uspjeha igrao u prošlosti:

-Naš je klub napustio najbolji igrač, Jalid Kerckir (španjolskomarokanskih korijena) i prešao u jači Dalkurd. Ante je stigao kao zamjena i na dvije probne utakmice pokazao da bi mogao biti veliko pojačanje. Znalac je, nogometno školovan i sigurno je najbrži igrač kluba. Potpisao je jednogodišnji ugovor, o njemu ovisi hoćemo li ga produljiti, izjavio je švedskim novinarima Jorgen Astrom, sportski direktor Umee.

Talent nije sporan

-Nije sporan Antin talent. Mora se samo potpuno posvetiti nogometu, a u godinama je kad još ima prostora za napredak. Sve ovo dugo znamo, jer Ante je na Pecari prošao sve dobne skupine. Pamtim jedan od rijetkih njegovih nastupa za seniore Širokoga protiv Dinama, kada je odigrao jako dobro, rekao je za "Večernjak" Antin trener s Pecare i iz juniorske reprezentacije Toni Karačić. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.