Blaž Slišković

Sve osim pobjede za Zrinjski će predstavljati neuspjeh

Sve osim pobjede za Zrinjski će predstavljati neuspjeh
15.09.2017.
u 13:21
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Zrinjskog fantastično su otvorili novu sezonu u Premijer ligi. Plemići su u sedam utakmica osvojili 18 bodova, a zabilježili su i tri pobjede na gostovanjima.

Novo gostovanje Zrinjski očekuje u subotu protiv povratnika u društvo najboljih, ekipe Goška iz Gabele.

"Utakmica sigurno zahtjevna koja će iziskivati puno truda, želje i volje od strane igrača, i samo na taj način možemo očekivati dobar rezultat. S druge strane Gošk nakon pobjede u Tuzli sigurno goropadan, željan pred svojom publikom da pobijedi Zrinjski. Prije nekih mjesec i pol dana uspio je pobijediti Široki, koji je isto kvalitetna momčad. Vjerujem da bi mogla biti dobra utakmica, s obzirom da očekujem kako će Gošk pokušati osvojiti tri boda. Koliko će se u početku utakmicu otvoriti ili zatvoriti, to će nam biti poznato tek kada vidimo sastav ekipe. Pohvale za Gošk koji izgleda po rezultatima bolje igra u gostima, nego na domaćem terenu. Imaju kvalitetnog trenera, koji je gdje god je radio ostavio traga, koji razumije nogometnu igru. Gošk iz utakmice u utakmicu napreduje, a nama će s druge strane sve osim pobjede će predstavljati neuspjeh. Bez obzira na respekt i domaćinstvo Goška, vjerujem da mi tu utakmicu trebamo dobiti na osnovu kvalitete i forme, i ako u tome uspijemo onda s velikom mirnoćom možemo dočekati utakmice s Mladosti i Željezničarom", kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković, piše Pogled.ba. 

Zrinjski je u pobjedničkoj seriji koja traje već četiri utakmice, a trener Slišković svjestan je pogrešaka koje su učinjene u tom razdbolju. On smatra kako njegova momčad može dodatno unaprijediti svoju igru, i tako doći do cilja, novog naslova prvaka. 

"Ovaj Zrinjski mora igrati bolje. Prije svega moramo igrati kvalitetniji posjed lopte, mnogo brže i jednostavnije se mora igrati. Mi smo donekle u tome uspjeli, naše akcije su tečne i relativno brze, ali se to mora još više ubrzati. Naravno, ako mislimo do kraja izgurati i osvojiti prvenstvo. Samo jednostavno i brzina donose rezultat. Nogomet koji sam ja igrao prije 30 godina ne prolazi više, onda bi se mogao skinuti i Daba, i dugom loptom kvalitetnije odraditi neke stvari nego neki naši igrači. Samo brzina, jednostavno i agresivnost prolaze danas u svijetu nogometa. Ako to uspijemo podignuti barem 20-30 posto na veću razinu, onda ću sigurno mirnije sjediti na klupi. Neću više gestikulirati i praviti neke stvari koje i publici, i svima izgledaju smiješno", istaknuo je Slišković. 

Na stadionu u Gabeli ekipa iz Mostara uvijek je imala veliku potporu s tribina, a to se očekuje i u subotnjem ogledu. 

"Ja se nadam da će sutra biti lijepo vrijeme, po prognozama bi trebalo. Očekujem veliki broj gledatelja, posebno iz Mostara, naravno i dolazak domaćih navijača. Želio bih da sve protekne u fair-playu. Naši odnosi s Goškom su korektni, barem koliko ja imam uvida u to, i vjerujem da će navijači doprinjeti da ugođaj cijele utakmice bude na visokoj razini. Na igračima je da se na terenu potrude da ti ljudi koji dođu gledati utakmicu uživaju", poručio je Slišković. 

Utakmica između Goška i Zrinjskog igra se u subotu u 16.30 sati.

Raspored utakmica:
- subota:
Mladost - Sloboda (16.00)
Vitez - Čelik (16.30)
Gošk - Zrinjski (16.30)
Sarajevo - Široki Brijeg (19.00)

- nedjelja:
Borac - Radnik (19.00)
Željezničar - Krupa (19.30)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.