SLUČAJ TOMIĆ: Željezničar suspendirao svog najboljeg nogometaša iz jesenskog dijela sezone

Suspenzijom Tomića vodstvo kluba “palo” na značajnom ispitu

Foto: VL FOTO
Suspenzijom Tomića vodstvo kluba “palo” na značajnom ispitu
11.02.2015.
u 09:30
U Željezničaru nije bilo sluha da se igraču koji nije želio otići bez odštete imalo izađe u susret
Pogledaj originalni članak

Ne tako davno predsjednik plavih Almir Gredić uvjeravao je navijače kako će klub nastaviti normalno funkcionirati i bez Amara Osima, koji je otputovao u Katar, a već na prvom ispitu je pao.

Luksuz

Predsjedništvo je, naime, suspendiralo najboljeg igrača iz jesenskog dijela sezone Tomislava Tomića, koji navodno ne želi produžiti ugovor. U situaciji kada im je svaki igrač potreban, Željo sebi dopušta luksuz da u proljeće uđe bez jednog od najboljih veznjaka lige, a sve zato što nisu imali sluha naći kompromisno rješenje s Tomićem. Da je Osim u klubu, Željezničar se ne bi našao u ovakvoj situaciji, Tomić bi danas trenirao s Ostravom Banik, a na računu kluba bi bilo oko 135.000 eura, a možda i više. Ovako, Željezničar je ostao bez igrača, a ostat će i bez odštete. Ali ne, nije Tomić plavima “izbio” novac, već oni sami sebi (prihvate 150.000, Tomiću daju dio duga, a on prihvati lošije uvjete u Češkoj i svi sretni). Možda je priča o tome tko je kriv, a tko u pravu, bespredmetna, pogotovo jer će na kraju ispaštati trener Milomir Odović, koji nam je priznao kako je momčad u biti znatno slabija bez Tomića, ali i navijači koji su, prema najavama, očekivali ozbiljniji rad, a dobili su suspenzije i prepucavanja preko priopćenja. - FK Željezničar i prvotimac Tomislav Tomić nisu uspjeli postići dogovor o potpisivanju novog ugovora kojim bi rođeni Širokobriježanin na Grbavici ostao do 1. lipnja 2016. Iako je prije odlaska na prvi dio priprema u Međugorje postignut dogovor kojim su definirani svi uvjeti nastavka suradnje, Tomić se nakon povratka u Sarajevo nije pojavio na sastanku s predstavnicima kluba. Time je izravno prekršio klupsku disciplinu. I pored navedenog, FK Željezničar je želio postići najbolje rješenje u obostranom interesu, ali je Tomić odbio prihvatiti inozemne ponude. Rezolutno je odbacio sve opcije o produženju ugovora i jasno dao do znanja kako na kraju sezone planira napustiti klub kao slobodan igrač, čime će Željezničar izgubiti pravo na odštetu, stoji, između ostalog, u priopćenju Želje, koje nije do kraja istinito.

Klub nije otkrio istinu

Tomić je u više navrata, naime, naglašavao kako želi produžiti ugovor, a svjedoci smo kako je odbio nekoliko predugovora jer nije želio ostaviti Želju bez odštete. Uostalom, s Grbavice ne otkrivaju potpunu istinu, koja glasi - Tomiću se nude isti uvjeti kao i prije, a on želi dio duga iz prošle sezone, koji je itekako zaslužio.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GO
google385
14:34 11.02.2015.

tomicev otac zvani BILCO za vrijeme yuge bio tjelohranitelj Gorankicevog sina kojeg je cuvo i pratio jer su se bojali osvete hrvatskih emigranata

IN
Informisani
14:07 11.02.2015.

Pišete gluposti! Evo istine ... Krenimo redom kako se odvijala situacija.Prvi sastanak održan prije odlaska u Međugorje, na istom su prisustvovala dva predstavnika kluba, a sa druge strane Tomić i Kvesić. Prvo pitanje od strane predstavnika kluba je bilo koliko i šta im je obećano (usmeni dogovor Amar-Tomić i Amar-Kvesić). Oni su iznijeli da je dogovor bio na ruke 10ths KM + 4ths KM plata + 8ths KM za ostvaren plasman u Evropu. Predstavnici kluba su im rekli da će isto biti ispoštovano i da imaju vremena da razmisle. Drugi sastanak, tri predstavnika kluba prisustvuju s jedne strane i samo Kvesić s druge, Tomić ne dolazi na dogovoreni sastanak. Kvesić navodi da mu je klub dužan "neke" novce od prijašnjih godina, još od prethodne Uprave. Predstavnici kluba su rekli da će prihvatiti navedeni dug i da će mu sve biti izmireno, što je Kvesić prihvatio i potpisao. Bitno napomenuti da se ne zna od čega je navedeni dug, ali su predstavnici kluba pristali na sve samo da zadrže Kvesića.U međuvremenu se pojavila ponuda Banik Ostrava (vjerovatno razlog odsustva Tomića sa prethodnog sastanka), gdje su predstavnici oba kluba u roku od dva dana dogovorili i potpisali ugovor o prelasku Tomića u Češku. Dogovoreni iznos transfera je 150ths EUR. Šta je gospodin trebao da uradi je da ode i potpiše ugovor, ali nije otišao i gospoda iz Banik-a su javili da dogovor otpada.Naredni korak je da se javlja otac od Tomića koji zahtjeva da se predstavnici kluba nađu s njim u Međugorju i da riješe stvar. Na tom sastanku su dva predstavnika kluba i Otac, gdje dotični prezentuje da mu je Željo dužan "neke" novce i da neće potpisati, ako mu se to ne isplati. Predstavnici kluba predlažu povećanje dijela koji ide na ruke, platu bi ostavili istu i premija za Evropu bi ostala ista, a kako bi zadržali Tomića obećanje su dali da će mu se navedeni dug (za koji se isto ne zna od čega je nastao za vrijeme Uprave koja je bila prije sadašnje) isplatiti od obeštećenja koje bude uplaćeno.Posljednji sastanak je trebao da bude potpis ugovora i da se sve završi pozitivno po klub i po igrača, ali dečko dolazi i odbija da potpiše ugovor. Znači ponuđeno mu je mnogo više nego bilo kome (duplo više ponuđeno nego na prvom sastanku), ali vjerovatno će mu manager naći nešto bolje i profitabilnije.Bitno je napomenuti da su na svakom sastanku u ime kluba prisustvovala dva-tri predstavnika, tako da je ovo sve transparentno.