OBJASNIO

Šuker srpskim novinarima: Živjeli smo zajedno, naravno da pratim Zvezdu i navijam

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Šuker srpskim novinarima: Živjeli smo zajedno, naravno da pratim Zvezdu i navijam
06.11.2018.
u 11:49
- Živjeli smo zajedno, trenirali, igrali. Nogomet je taj koji spaja. Želim Srbiji i svim reprezentacijama s ovih prostora da se kvalificiraju na velika natjecanja i da dožive sve što je doživjela Hrvatska u Rusiji - naglasio je Šuker
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker boravio je ovih dana u Sarajevu gdje je, između ostalog, gledao film “Švabo iz Sarajeva” o Ivici Osimu tijekom 7. međunarodnog sportskog simpozija. 

Predah je iskoristio kako bi novinarima lista Blic dao intervju u kojemu se dotaknuo mnogih tema. Srpske je novinare zanimalo i prati li Ligu prvaka, odnosno gleda li utakmice Crvene zvezde.

- Naravno da pratim i navijam jer je Crvena zvezda jedini klub iz regije u europskoj eliti. Zvezda je veliki klub i zaslužuje da bude dio Lige prvaka. Nema sumnje da je napravljen velik uspjeh i pomak jer su s naših prostora Ligu prvaka igrali Dinamo, Partizan i Maribor - pohvalio je Šuker beogradsku momčad pa nastavio:  

- Navijačima Crvene zvezde i javnosti je potrebno stalno ponavljati da je sam ulazak u Ligu prvaka privilegij i ogroman uspjeh. I Dinamo je primao po 15 golova, a ni Partizan se nije proslavio. Razlog tome leži u činjenici što svi drugi imaju love više od nas. I, stoga, ne bi trebalo pucati, već davati podršku - naglasio je Šuker i u nastavku objasnio dominaciju Dinama u Hrvatskoj.

- Upravo zato što je svake godine od UEFA-a dobivao 40 ili 60 posto novaca više od ostalih, Dinamo je 11 godina zaredom bio prvak Hrvatske. Uzmite i primjere Olympiakosa, BATE Borisova i Rozenborga koji su također dugo nedodirljivi u svojim državama, a sve zahvaljujući Europi.  

Novinari Blica potom su Šukera podsjetili da je većina ljudi u Srbiji navijala za Hrvatsku tijekom finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

- Što mislite za koga bih navijao između Danske i Srbije, Bosne i Hercegovine i Švedske? Mislim da je to sasvim normalno za ljude koji vole nogomet. Živjeli smo zajedno, trenirali, igrali. Nogomet je taj koji spaja. Želim Srbiji i svim reprezentacijama s ovih prostora da se kvalificiraju na velika natjecanja i da dožive sve što je doživjela Hrvatska u Rusiji. 

- Što se tiče budućnosti hrvatske reprezentacije, nisam zabrinut. Teško je kada ostanete bez igrača poput Ćorluke, Subašića i Mandžukića, ali kroz povijest je 95 posto reprezentativaca dolazilo kroz naše mlade selekcije, to je naša formula uspjeha. Ulažemo u naše mlade igrače, hvala Bogu, ima dosta dobrih nogometnih škola i novi talentirani klinci stalno dolaze. To je naše bogatstvo.

- Novca ne nedostaje, ali je reprezentaciji Hrvatske potreban stadion kapaciteta za 30 tisuća gledatelja, koji bi se višestruko isplatio i lokalnoj zajednici i državi. Novca ima, potrebno je samo napraviti jedan ozbiljan projekat kao što je i kamp FS Srbije u Staroj Pazovi - kazao je Šuker. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.