RK Neretva

Sudskim putem traže pravdu

Sudskim putem traže pravdu
09.01.2016.
u 07:00
RK Neretva je zatražio zaštitu jer je još u svibnju prošle godine uputio žalbu RS BiH na nepravilnosti u utakmici 1. federalne lige za žene
Pogledaj originalni članak

Rukometni klub Neretva iz Jablanice obavještava javnost kako će se 11. siječnja ove godine s početkom u 12 sati održati glavna rasprava pred Općinskim sudom u Sarajevu na kojoj će se raspravljati o zahtjevu Rukometnog kluba Neretva da se Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine zabrane sve aktivnosti vezane uz ovosezonsko prvenstvo, dok se ne riješi žalba u vezi s prošlosezonskom utakmicom Prve federalne lige za žene između ekipa Jedinstva i Neretve.

Kako su priopćili iz Rukometnog kluba Neretva, taj je klub zatražio sudsku zaštitu jer je još u svibnju prošle godine uputio žalbu Rukometnom savezu BiH na nepravilnosti u utakmici Prve federalne lige za žene između Jedinstva i Neretve koja je odlučivala o prvom mjestu i plasmanu u Premijer ligu BiH, a do jučer Rukometni savez BiH nije donio odluku po toj žalbi, niti je u tom predmetu donesena konačna i izvršna odluka. 

- I uz navedene činjenice na okolnosti da navedena utakmica, na koju je RK Neretva uložila žalbu, nikada nije ni registrirana, Rukometni savez BiH je započeo aktivnosti u povodu početka nove sezone 2015./2016. i pozvao ekipu OŽRK Jedinstvo iz Tuzle na izvlačenje parova za Premijer ligu BiH te napravio raspored natjecanja, nakon čega je natjecanje počelo te su već odigrana dva prvenstvena kola.

Zbog sve toga, RK Neretva zatražio je sudsku zaštitu, a glavna rasprava u ovom predmetu održat će se 11. siječnja 2016. godine, a nakon što prethodno određena rasprava nije održana (s obzirom da je punomoćnik Rukometnog saveza BiH tražio odgodu za ročište određeno za dan 14. prosinca 2015. godine) i nakon što se protivnik predlagatelja mjere osiguranja (Rukometni savez BiH) uopće nije pojavio, niti je ičim opravdao svoj izostanak s još ranije zakazane rasprave koja je održana 10. studenoga 2015. godine, stoji u priopćenju

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.