HŠK Zrinjski

Stoper Matija Katanec ostvario transfer u mađarski prvoligaš

Stoper Matija Katanec ostvario transfer u mađarski prvoligaš
18.01.2018.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Zrinjskog trenutačno se nalaze u Međugorju, gdje se pripremaju za nastavak sezone u Premijer ligi BiH. Stručni stožer nastoji svoje nogometaše dovesti u najbolje moguće tjelesno i mentalno stanje jer ih u nastavku sezone očekuje velika borba za naslov prvaka.

Nositelj igre

Obrana naslova za neki postotak će biti teža s obzirom na to kako je momčad napustio jedan od nositelja igre, Matija Katanec. Stameni stoper plemića ostvario je transfer u mađarski Mezőkövesd Zsóry. Jučer je Zrinjski potvrdio prelazak u mađarski prvoligaš koji se trenutačno nalazi na zadnjem mjestu i u nastavku sezone želi pojačati svoju obranu. Matija Katanec već je jednom u prošlosti transferiran iz Zrinjskog u talijansku Speziju za tada značajnih 200.000 eura. Ovaj put odšteta je zanemariva vjerojatno i oko 10 puta manja od one kada je išao u Italiju. Katanecu je ostalo još pola godine ugovora s Mostarcima, pa i bilo kakva odšteta nije na odmet. Ipak, riječ je o nogometašu koji je u Mostaru za vrijeme svoja dva boravka ostavio dobar dojam, pa je razumljivo kako mu Zrinjski nije pravio probleme pri odlasku u inozemstvo.

Utakmica u Metkoviću

Zrinjski je ovim odlaskom oslabljen u zadnjoj liniji. Mostarci imaju dovoljan broj nogometaša za stoperske pozicije i bez Kataneca, ali u slučaju nekog eventualnog novog odlaska jednog od stopera struka bi se našla u problemima. Zrinjski bi danas trebao u 15.30 sati odigrati prvu kontrolnu utakmicu na ovim pripremama. Mostarci će gostovati u Metkoviću kod tamošnjeg hrvatskog niželigaša ONK Metković. Nakon današnje prijateljske utakmice Mostarci će imati slobodan dan. U subotu će plemići otputovati u Medulin, gdje će nastaviti s pripremama i gdje će odigrati četiri prijateljska susreta. Do tada će i stanje s igračkim kadrom biti malo jasnije.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.