Pripremne utakmice

Spartak T. nije baš bio impresivan

Spartak T. nije baš bio impresivan
22.06.2018.
u 08:15
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Zrinjskoga nalaze su u Sloveniji na pripremama za novu sezonu, a tamo će danas oko 18 sati igrati prijateljski susret s austrijskim prvoligašem SV Mattersburgom.

Jak protivnik

Riječ je o jakom protivniku, posebice za tako ranu fazu priprema u kojoj se sada plemići nalaze, ali ova bi utakmica trebala biti dobar test za njih. Lagano se u Zrinjskom okreću Spartaku iz Trnave, momčadi koju nastoje što bolje “snimiti” prije međusobnih susreta. Slovački je prvak u sklopu priprema igrao prijateljski susret protiv češke Jihlave. Utakmica je završena rezultatom 1:1. Slovaci i Česi su također u ranoj fazi priprema za novu sezonu, pa se može i razumjeti kako je njihova međusobna utakmica, posebno u prvih pola sata, izgledala loše. Na obje strane stoperi bi obično razmijenili nekoliko dodavanja, a onda bi neki od njih uputio lošu dugu loptu... i to je tako trajalo bar 20 min. Slovaci su u međuvremenu primili jeftin pogodak. Nakon slobodnog udarca nisu uspjeli dobro očistiti ubačaj, a stanoviti Zoubele je, uz 6-7 protivničkih nogometaša, došao do lopte i mlakim je udarcem kroz šumu novu pogodio za vodstvo. Nakon primljenog pogotka Spartak se malo probudio i zaigrao bolje.

Gruzijac zanimljiv igrač

Izjednačio je u 33. min nakon pogreške stopera Jihlave. Češki stoper vratio je kratku loptu vrataru, a do nje je prije došao Jirka, koji je presjekao dodavanje i zabio za 1:1. Uz strijelca pogotka, u nastavku utakmice igrom se dopao Spartakov igrač Čanturišvili. Konstitucijom tijela, čak i s nekoliko poteza je podsjetio na Isca. Naravno, puno slabiju verziju Isca, ali ovaj je igrač zanimljiv. Još jedan veznjak Vlasko također je pokazao nekoliko poteza. Spartak je bio solidan na ovoj utakmici, ali nije bio impresivan. Ipak, za neke bolje ocjene snage tog kluba treba čekati iduće utakmice.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.