Zrinjski bolji od Sarajeva

Slišković: Pobjeda je zaslužena, bili smo za nijansu bolji od Sarajeva

Foto: Stojan Lasić
Foto: Stojan Lasić
15.05.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

U derbiju 8. kola Lige za prvaka Zrinjski je u Mostaru rezultatom 3:2 svladao Sarajevo i tom pobjedom šanse bordo momčadi za osvajanje prvenstva sveo tek na teoriju. U dinamičnoj i kvalitetnoj utakmici izabranici Blaža Sliškovića pokazali su više želje, htijenja i požrtvovnosti, tako da je pobjeda nad bordo momčadi posve zaslužena.

Crveni karton za Janjoša

Jedini ružan trenutak u derbiju 8. kola dogodio se u 21. minuti susreta, kada je trener gostujuće momčadi Mehmed Janjoš, zbog krajnje neprimjerenih riječi (psovki) na račun glavnog suca, dobio crveni karton. Nakon dva neodlučena ishoda i jednog poraza, ova je pobjeda plemićima možda stigla prekasno, no, kako je prije utakmice kazao Blaž Slišković: “Dok ima teoretske šanse, mi ćemo se boriti”, tako da će i posljednja dva kola aktualnog prvenstva biti dosta zanimljiva.
- Ni mi ni Sarajevo nismo zadovoljili u prvih pola sata. Kada se otvorila utakmica nakon našeg zgoditka i nakon brzog izjednačenja Sarajeva, mi smo u drugom dijelu morali krenuti na sve ili ništa jer samo nam je pobjeda bila važna. Mislim kako je pobjeda zaslužena jer smo bili za nijansu bolji i pokazali smo veliko htijenje i zalaganje, kazao je nakon utakmice trener mostarske momčadi Blaž Slišković.

Tomić optimističan

Najbolji igrač subotnjeg susreta pod Bijelim brijegom Tomislav Tomić također smatra kako nije sve izgubljeno u borbi za obranu naslova prvaka BiH.
- Utakmica je bila dobra. Mogu reći da su gledatelji na televiziji i na stadionu imali što vidjeti. Sarajevo je imalo svoje izglede, mi svoje. Bili smo spretniji i sretniji te na kraju pobijedili. Da je bio i remi, možda ne bi bilo iznenađujuće ili nezasluženo da je Sarajevo uzelo bod. Sada ne ovisimo sami o sebi. Treba pričekati, Željezničar igra derbi protiv Sarajeva, tako da se imamo čemu nadati, kazao je Tomić.
Pomoćni trener Sarajeva Senad Repuh nakon poraza od aktualnog prvaka BiH kazao je kako se Sarajevo “okreće prema finalu Kupa Bosne i Hercegovine”.
- Možemo biti zadovoljni s puno golova. Nije bilo puno izgleda, ali jest golova. Danas je realizacija bila na razini u obje ekipe. Na našu nesreću, Zrinjski je imao više sreće. Želimo im puno sreće i u nastavku, mi se okrećemo Kupu i nadamo se jednom peharu. Osjetio se umor kod naših igrača, ali idemo dalje, rekao je Repuh.
Zrinjski do kraja prvenstva gostuje Radniku iz Bijeljine te dočekuje Slobodu, dok Željezničar gostuje Sarajevu te dočekuje Radnik iz Bijeljine. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.