Oko 3000 okupljenih gledatelja gledalo je i bolje utakmice na Pecari

Široki Brijeg i Željezničar podijelili bodove u derbiju

Foto: Stojan Lasić
Široki Brijeg i Željezničar podijelili bodove u derbiju
16.03.2015.
u 10:44
Nakon svih osam pobjeda na domaćem terenu,Široki je protiv Željezničara izgubio svoje prve domaće bodove
Pogledaj originalni članak

Široki Brijeg i Željezničar prvi su put u 13 susreta na Pecari podijelili bodove u igri bez pogodaka. Iako je tijekom tjedna najavljen i prihvaćen dolazak 200 gostujućih navijača, MUP ZHŽ je nakon napada na kadete i juniore u subotu na Grbavici zabranio njihov dolazak, pa je kavez na istoku zjapio prazan. Prvi udarac na vrata viđen je u 2. minuti. Zoran Kokot vidio je da je vratar Antonio Soldo izašao duboko u polje, pa ga je pokušao prebaciti udarcem s gotovo 40 metara. No, Soldo se ipak uspio vratiti i uhvatiti loptu. Uslijedilo je uzbuđenje na suprotnoj strani. Wagner je u 5. minuti braniču. Jasminu Bogdanoviću ukrao loptu i odmah gađao okvir, ali nije bio precizan.

Ozljeda Bogdanovića

U pokušaju intervencije, Bogdanović se ozlijedio, pa ga je uskoro zamijenio Benjamin Čolić. Prvi veliki pljesak upućen je Stipi Markoviću, koji je na lijevom boku poslao čuvare u prazno i ubacio loptu u sredinu, ali ona je bila prebrza za Dinu Kresingera i Wagnera. U 30. minuti Željezničar je dva puta uzastopno bio u dobroj situaciji, ali prvi put nitko nije reagirao na upotrebljiv ubačaj Ognjena Đelmića s boka, a odmah zatim vratar je Soldo skinuo loptu s noge Eldaru Hasanoviću. Nakon što se jedno vrijeme igra umrtvila, u 39. minuti gledalište je na noge podigao Wagner. Kao klin se probio kroz gustu obranu Sarajlija, stvorio sebi prostor za udarac i snažno odapeo... Antolović je bio svladan, ali je lopta pogodila vratnicu i odbila se u polje. Brazilac je izavao uzdah na tribinama i nagrađen je pljeskom. Na odmor se otišlo nedirnutih mreža. To je logična posljedica obostrano oprezne igre, u kojoj su oboji više nastojali ne primiti pogodak, nego što su se trudili postići ga.

U nastavku opet je prvi zaprijetio Wagner (57). Iz okreta je s oko 20 metara gađao vrata, ali točno po sredini, pa je vratar Antolović bez problema ukrotio loptu. Dugo je Široki Brijeg imao inicijativu i veći posjed lopte, ali Željezničarov bunker gotovo nije imao pukotina. U 72. minuti iznenada se u velikoj prigodi našao Zakarić, ali je poslao loptu visoko u nebo. Domaći su pokušavali s bokova i kroz sredinu, ali šuma gostujućih igrača u šesnaestercu ispred Antolovića bila je sve neprohodnija što je vrijeme više prolazilo. Prigoda ni za lijek, osoboto za goste, koji u nastavku gotovo nisu pokušali zapucati prema usamljenom Soldi.

Velika prigoda na kraju

Sarajlije su pri kraju susreta često “glumatali” ozljede, pa je sudac Petrović produžio igru za pet minuta. U prvoj minuti nadoknade Wagner i Brekalo propustili su “uvaljati” loptu u mrežu. Kraj susreta domaći igrači i njihove pristaše dočekali su pognutih glava, dok su gosti podignutih ruku napustili travnjak. Široki je propustio pobjeći Sarajevu i Zrinjskom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.