Barcelona

Setien uništio sezonu, odlučeno što će biti s njim

Foto: ALBERT GEA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Setien uništio sezonu, odlučeno što će biti s njim
18.07.2020.
u 09:27
Pogledaj originalni članak

Katalonski mediji javljaju da je Barcelona nakon sinoćnjeg sastanka predsjednika Josepa Marie Bartomeua i trenera Quiquea Setiena odlučila s kojim će trenerom završiti sezonu koja je puno obećavala, ali se pretvorila u debakl.

Quique Sanchez je momčad preuzeo u siječnju i u 22 utakmice nije dobio nijednu koju je morao, izgubio je sve najvažnije u prvenstvu i tako očekivani naslov prepustio Realu. Rano je ispao iz Kupa kralja, ali i dobio još jednu priliku u jedinom natjecanju koje još nije uprskao.

Barcelona uzvrat prve nokaut-runde Lige prvaka na svom terenu igra protiv Napolija 8. kolovoza i samo ako tada potvrdi aktivnih 1:1 iz prve utakmice te tako izbori četvrtfinale, Setien će i nakon tri tjedna biti trener Barcelone. Međutim, posao zapravo spašava jednom utakmicom u Lisabonu, gdje Barcelona (ako prođe Napoli) u četvrtfinalu LP-a igra protiv boljeg od para Bayern - Chelsea. Međutim, evidentno je da će to biti njemački prvak koji je u prvoj utakmici u Londonu pobijedio 3:0.

Naravno, teško je očekivati da Barcelona u ovakvom stanju, s trenerom koji je očito pogubljen i potkapacitiran za klub takve veličine te kojeg zvijezde momčadi (Messi, Suarez) javno prozivaju, izruguju, pa i tjeraju iz kluba, izbaci goropadni Bayern.

Setien i njegova razbijena momčad dobit će pet dana odmora nakon sutrašnje utakmice kod Alavesa u zadnjem kolu izgubljene La Lige, a za to vrijeme klub će intenzivno tražiti dugoročnog trenera. Očito je dakle da Setien ostaje trener samo zato što sada, u završnici sezone i pred odlučujuću fazu Lige prvaka, Barcelona nema koga dovesti za zamjenu, prenosi Index.hr.

Barcelonin najbolji igrač ne podnosi Setiena. Nakon domaćeg poraza prije dva dana od Osasune (2:1) golom na kraju utakmice, iako je Barcelona imala igrača više čime je definitivno predala naslov Realu, Messi je jasno poručio koga smatra krivcem: "Od siječnja do danas smo jako loši." To je razdoblje otkako je Setien trener. Na pitanje može li Barcelona spasiti sezonu prolaskom Napolija u Ligi prvaka, Messi je odgovorio: "Ma kakav Napoli, s ovakvom igrom ne možemo pobijediti nikoga."

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.