Gilbert:

Serena je kao vino, prestići će i Margaret Court

Serena je kao vino, prestići će i Margaret Court
12.07.2016.
u 09:25
Pogledaj originalni članak

Da njezin trijumf u Wimbledonu bude potpun, Serena Williams (34)pobrinula se tako što je sa sestrom Venus (36) osvojila i turnir parova. Njih dvije su u finalu nadjačale Mađaricu Timeu Babos i Kazahstanku Jaroslavu Švedovu sa 6:3, 6:4. Sestrama je to 14. zajednički Grand Slam naslov u paru, no Serena ima i dva naslova u mješovitoj konkurenciji (Wimbledon i US Open, oba s Maksom Mirnjim), pa uz 22 pojedinačna ukupno u vitrini ima čak 38 Grand Slam trofeja.

Najstariji broj jedan u povijesti

Jasno, pojedinačni naslovi posebno se vrednuju, s 22. osvojenim u Wimbledonu (sedam Wimbledona, po šest Australian Opena i US Opena i tri Roland Garrosa) izjednačila se sa Steffi Graf (one su rekorderke u tzv. Open eri), a sad mlađoj od sestara Williams preostaje da pobjegne Njemici, ali i da sustigne legendarnu Australku Margaret Court koja ima 24 Grand Slam naslova, od kojih je neke osvojila prije Open ere, dakle prije 1968. godine, pa bi - pošto se Open era posebno evidentira - to bio rekord svih vremena.

Ništa od toga nije daleko Sereni koja i u 35. godini dokazuje da joj nema ravne među igračicama. I uvjerljivo je najstariji broj jedan u povijesti ženskog tenisa.

- Serena je kao vino, što starija to bolja. Ako mene pitate, mislim da ona nosi još tri do pet Grand Slam naslova. Dakle, dovoljno da pobjegne svima - kaže bivša teniska legenda danas u ulozi televizijskog komentatora Brad Gilbert.

Iskustvo sve važnije

Serena je devet od svoja 22 Grand Slam naslova osvojila u četvrtom desetljećuživota. Što danas i nije neko iznenađenje jer je granica za odlazak u mirovinu pomaknata. Ili, kako kaže, naš Ivan Ljubičić:

- Karijere tenisača i tenisačica su sve dulje i dulje, no za mene je veća enigma zašto se prije prestajalo sa 30 godina. Stariji igrači i igračice imaju iskustvo koje im daje prednost u odnosu na mlađe suparnike i oni to sve bolje koriste - ističe Ljubo koji je karijeru profesionalnog tenisača prekinuo u travnju 2012. u 33. godini, a danas je trener također jednog člana kluba U-40 - Rogera Federera (34).

- Gledala sam Serenu u pojedinačnom finalu i navijala za nju, a nešto od tog pobjedničkog zanosa prešlo je i na mene - našalila se nakon osvajanja turnira parovaVenus koja je i 37. godini uspjela doći do polufinala Wimbledona, što je još jedan dokaz dugotrajnosti sportaš(ic)a.

I na kraju, mnogi su se zapitali: je li Serena očekivala trijumf u Wimbledonu? Na to ćemo pitanje odgovoriti neizravno. Haljinu za nedjeljni Bal šampiona već je imala u prtljazi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.