WIMBLEDON

Senzacija: Muller izbacio Nadala, u četvrtfinalu ga čeka Čilić

Foto: Reuters/Pixsell
Senzacija: Muller izbacio Nadala, u četvrtfinalu ga čeka Čilić
10.07.2017.
u 21:53
Muller je nakon velike drame i četiri sata i 47 minuta igre svladao dvostrukog wimbledonskog pobjednika, još jednog Španjolca Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13
Pogledaj originalni članak

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u četvrtfinalu ovogodišnjeg Wimbledona u srijedu će igrati protiv Luksemburžanina Gillesa Mullera. 

Čilić je u susretu 4. kola s uvjerljivih 6:2, 6:2, 6:2 nadigrao Španjolca Roberta Bautistu, dok je Muller nakon velike drame i četiri sata i 47 minuta igre svladao dvostrukog wimbledonskog pobjednika, još jednog Španjolca Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13. Muller je protiv Nadala iskoristio svoju petu meč-loptu, propustio je po dvije kod rezultata 5:4 i 10:9 u petom setu, a on sam je kod rezultata 9:9 uspio spasiti čak četiri "break-lopte" velikog Španjolca.

Za 34-godišnjeg Mullera ovo će biti drugi nastup u četvrtfinalu nekog "grand slam" turnira, nakon US Opena 2008. godine. Do ove godine nikada nije otišao dalje od 3. kola u Wimbledonu. Čilić je, pak, četvrtu godinu zaredom izborio plasman u četvrtfinale u All England Clubu. Čilić i Muller dosada su se susreli dva puta, posljednji put prije samo dva i pol tjedna u polufinalu Queen's Cluba, a oba je puta pobijedio hrvatski igrač.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.