Nogomet

Sastanak s premijerligašima

Sastanak s premijerligašima
24.02.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Proljetni dio BH Telecom Premijer lige BiH počinje nadolazećeg vikenda, a tim povodom jučer je u hotelu Park u Vogošći održan sastanak predstavnika NS BiH s predsjednicima i direktorima klubova najvišeg stupnja nogometnog natjecanja u BiH.

Nazočne su na početku prigodnim govorom pozdravili prvi potpredsjednik Saveza Darko Ljubojević, glavni tajnik Jasmin Baković i direktor Odjela za natjecanje i upravljanje događajima Elmir Pilav.

Analiza jeseni

Na sastanku je analiziran jesenski dio sezone 2015./16. Premijer lige, a govorilo se i o pripremnim aktivnostima za iduću sezonu. Klubovi su također upoznati s financijskim obvezama prema Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine u obliku stegovnih kazni, troškova snimanja utakmica, kao i troškova službenih osoba na kup-utakmicama. Za kraj sastanka predstavnik Agencije za borbu protiv korupcije Vladica Babić održao je predavanje o prevenciji korupcije.

Sastanku su nazočili i predstavnici odjela koji su nadležni za izvođenje natjecanja Sejdo Zukanović (Odjel za natjecanje), Goran Kosorić (Stegovno povjerenstvo), Ibrahim Hasanbegović (Odjel za suce i suđenje) i Adis Hajlovac (Odjel za stadione i sigurnost).

Najveći izazov

U ovoj sezoni će najviši stupanj natjecanja napustiti čak šest klubova, što će u svakom pogledu biti najveći izazov za premijerligaše od kako se igra ovo natjecanje i u njemu sudjeluju klubovi iz svih entiteta države. Iduće sezone Premijer liga se igra u skraćenom formatu, a nju bi trebalo započeti dvanaest klubova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.