Iskušenje na domaćem terenu

Sarajevo maksimalno ozbiljno shvatilo susret protiv krupe

Sarajevo maksimalno ozbiljno shvatilo susret protiv krupe
23.04.2017.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Nogometaši FK Sarajevo, nakon napornog rasporeda zbog odigravanja dvomeča polufinala Kupa BiH protiv Mladosti i plasmana u finale, natjecanje u Premijer ligi nastavit će današnjim (17 sati) susretom protiv FK Krupa u 5. kolu Lige za prvaka.

Naporan ritam

Gosti na Koševo dolaze ne previše opterećeni rezultatom, ali i svjesni da bi im pobjeda mogla stvoriti šanse da se domognu četvrte pozicije koja će se otvoriti za Europsku ligu, ako se Željezničar pridruži Sarajevu u finalu Kupa. Da se forma Krupljana diže, osjetila je na svojoj koži Sloboda u prošlom kolu kada je poražena s 3:0 u Krupi na Vrbasu.

Svjestan je toga i šef stručnog stožera bordo kluba Mehmed Janjoš koji je najavio vrlo tešku utakmicu.

– Imali smo stvarno naporan tjedan, derbi i polufinale Kupa, ali sve smo odradili na odličan način. Sada su naše misli usmjerene ka Krupi i nastavku borbe za vrh tablice i mislim da bi nas pobjeda u ovoj utakmici odvela u Europu – započeo je Janjoš najavu nedjeljnog duela.

– Saša Novaković ima tri žuta kartona, a Edin Rustemović i Saša Balić su ozlijeđeni. Ovaj ritam nas crpi, ali što je tu je, moramo biti spremni da odgovorimo veoma zahtjevnoj utakmici protiv Krupe, koja je hit sezone i koju predvodi sjajan trener. Bit će teško, i Željo je imao problema na Grbavici s njima – kazao je trener Sarajeva.

U tri zadnje utakmice na Koševu Sarajevo nije pobijedilo. U Premijer ligi remizirali su s Radnikom 1:1 i nakon toga sa Zrinjskim 0:0, a u Kupu su protiv Mladosti prošlog tjedna odigrali 1:1.

– Kiksevi na domaćem terenu dokaz su dodatnog pritiska na naše igrače. Sve ekipe u Ligi za prvaka su kvalitetne i nema sigurnih bodova. Na strani igramo nekako lakše i rasterećenije – smatra Janjoš.

Defenzivac tima s Koševa Perica Ivetić bio je jedan do boljih na terenu u susretima sa Željezničarom i Mladosti u Doboj-Kaknju.

– Zadovoljan sam svojim nastupima, ali mislim da sve može bolje, bitan je kontinuitet. Nećemo pobijediti ako Krupu ne shvatimo ozbiljno. To je dobro posložen klub koji ima dosta dobrih pojedinaca. Na Koševu malo teže pobjeđujemo i moramo shvatiti utakmicu ozbiljno – kazao je Ivetić. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.