Vitez

Samopouzdanje na visokoj razini i pored ozljeda

Samopouzdanje na visokoj razini i pored ozljeda
18.11.2017.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Četiri kola prije kraja jesenske sezone, nakon 14 odigranih prvenstvenih kola, Vitez je “zakovan” za dno prvenstvene ljestvice sa samo 6 osvojenih bodova i čak 24 primljena pogotka, a optimizam i vjera u mogućnost ostanka u Premijer ligi kod Vitežana ipak nisu ugašeni.

Očekivanja

A na čemu Vitežani gaje ta očekivanja? Pa, prije svega, sada i konačno u kompletiranoj i, rekli bismo, dobroj momčadi koja će, očekuje se, sada već i uigranoj i daleko bolje tjelesno pripremljenoj, s novim (starim) iskusnim trenerom, Brankom Karačićem, to u idućim utakmicama pokazivati i potvrđivati. A to su, naime, već u dobroj mjeri pokazali protiv momčadi Željezničara u kojoj su, uz sudačke propuste na njihovu štetu, ipak bili bliži pobjedi.

Nažalost, u susretu sa Slobodom Vitežani neće biti igrački potpuno kompletni, što će im posao u Tuzli kod Slobode, na tamošnjem stadionu Tušanj, dodatno otežati.

- Idemo u goste protivniku koji se, skupa s nama, bori za goli premijerligaški život. Sloboda je disciplinirana i dobro organizirana momčad s iskusnim trenerom, koji sve to pokušava sa svojim igračima i materijalizirati na terenu.

No, činjenica je kako na svom terenu teško postižu pogotke (tek 3 u dosadašnjem dijelu prvenstva nap. a.) i to je činjenica koja će igrače našega domaćina još i dodatno opteretiti. A mi, ukoliko želimo, a ne treba ni govoriti koliko želimo, našem domaćinu “otkinuti” bod ili bodove, moramo ponoviti igru sa zadnje utakmice protiv Željezničara. Nažalost, igrački smo za ovaj susret u vrlo nepovoljnoj situaciji, jer nam zbog žutih kartona ne mogu igrati dva vrlo važna nogometaša, srednji branič Brekalo i kreator naše igre Karić, dok je srednji branič Miletić, na našu žalost, napustio naše redove. Uz to stanovitih zdravstvenih problema ima i naš kapetan Livaja. Situacija je teška, ali, zna se, tu se ništa ne može promijeniti, kazao je trener Karačić pred put na teško gostovanje u Tuzlu. Po svemu sudeći, Karića će zamijeniti Elvis Bibić koji se nakon ozljede i kazne zbog kartona vratio u momčad.

- Za Slobodu, kao i za nas, ova je utakmica vrlo značajna, a poslije dobre igre protiv Željezničara ne manjka nam samopouzdanja i vjere da ćemo u Tuzli dati svoj maksimum. A bude li tako..., znakovito je poručio krilni nogometaš Bibić.

Čvrst protivnik

Nakon jednomjesečne stanke zbog ozljede, u momčad se vratio i mladi (branič, zadnji vezni) Mario Vranjić. On je također bio optimističan: - Idemo u goste čvrstoj i dobroj momčadi čija kvaliteta bodovno do sada nije valorizirana. Kao, uostalom, i naša. U Tuzlu putujemo hrabro i odlučno, borit ćemo se, dati sve od sebe i, vjerujem, kući se vratiti neporaženi.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.