Široki Brijeg

Sablić: Možemo do boda, zašto ne i tri...

Sablić: Možemo do boda, zašto ne i tri...
26.08.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Nakon 3:1 pobjede protiv Mladosti, Široki je upisao isti rezultat i protiv Neretvanca u prijateljskom dvoboju na Pecari. Široki večeras (20 sati) igra u gostima kod vodeće momčadi na ljestvici Premijer lige, Željezničara. I u prošloj je sezoni igrao prvi susret na Grbavici i poražen 0:2 (Lendrić i Nikolić), ali je u uzvratu na Pecari slavio 1:0 golom Wagnera. Oba ova susreta igrana su prošle jeseni. U 2017. godini Željezničar i Široki ogledali su se tri puta. Dva puta u poluzavršnici Kupa BiH. Na Pecari je bilo 1:0 za Široki pogotkom Ivana Krstanovića, u uzvratu na Grbavici 3:0 za Široki, golovima Krstanovića, Pandže i Čabraje. Ljetos su momčadi s Pecare i Grbavice imali prijateljski ogled u Tomislavgradu (1:1 - Čabraja za Široki, Žerić za Željezničar):

- Kao i uvijek, naš će dvoboj biti jako zanimljiv. Rezultati zadnjih dvoboja protiv Sarajlija daju nam pravo na optimizam. Cilj je osvojiti tri, ili najmanje bod na Grbavici. Ali, moramo odigrati maksimalno koncentrirano, osobito naš zadnji red koji se nije baš iskazao na posljednjim utakmicama. No, za uspjeh nije dovoljno odigrati samo u obrani, potrebito je da svih 11 igrača daju sve od sebe. Ono čime sam zadovoljan u ranijim nastupima je posjed i igra prema naprijed, istaknuo je pred put u Sarajevo trener Širokobriježana Goran Sablić, koji je iznenada ostao bez važne karike momčadi, Ivana Krstanovića:

- On nas je malo nenadno napustio, ali to je njegova odluka i njegov put. Što se može, ako je tako odlučio, nije bilo razloga ne udovoljiti mu... Imamo tri opcije za zamijeniti ga: Wagnera, Čabraju i Jurića. Vidjet ćemo još tko će početi utakmicu...Što se Željezničara tiče, analizirali smo ga i vjerojatno znamo kako će se postaviti, ali i kako ćemo se mi postaviti i suprotstaviti mu se. Uvjeren sam kako možemo ostvariti povoljan rezultat. Vidjet ćete, Široki će izgledati dobro, rekao je Sablić pred put u Sarajevo, “zaboravivši” reći sastav. No, vjerujemo da će to biti ovih 11: Bilobrk, Bralić, Matić, Barišić, D. Ćorić, J. Ćorić, Begonja, Marković, Menalo, Wagner, Baša. Međutim, Sablić često iznenadi kojom novinom, pa nismo sigurni da neka imena nismo napisali pogrešno. Gledajući prijateljski susret protiv Neretvanca i uzimajući u obzir što je momčad pokazala protiv Mladosti i na treninzima, punu ili djelimičnu minutažu možda dobiju Ćorluka, Lončar, Čabraja, Kožul. Kako god bude, pristaše Širokog nadaju se prekidu neuspjeha u gostima. Za to je Grbavica “pogodno mjesto” - Široki je tamo često slavio. Ukupno, u prvenstvima Široki je bolji (30 15 3 12 34:34)...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.