Dovijanja izbornika Bilala Šumana

Rukometni zmajevi obavit će jedne od najopsežnijih priprema do sada

Rukometni zmajevi obavit će jedne od najopsežnijih priprema do sada
01.06.2018.
u 11:00
Pogledaj originalni članak

Nada umire posljednja, moglo bi se reći za bh. muški rukomet. Naime, iako su za “zelenim stolom” ispali iz doigravanja za Svjetsko prvenstvo, iako zbog famoznog ID broja Rukometni savez i dalje nema žiro račun, muška reprezentacija se i dalje okuplja, čak bi se moglo reći priprema se ozbiljnije nego ikada.

Nisu klonuli duhom

Nakon “papirnatog” fijaska zbog već poznatog “slučaja Nuić” u kvalifikacijama za SP koji će se održati početkom iduće godine u Njemačkoj i Danskoj, izbornik Bilal Šuman i njegovi vitezovi nisu klonuli duhom. Dovijajući se od prijatelja do prijatelja, od kluba do kluba, od grada do grada, reprezentacija će obaviti jedne od najopsežnijih priprema do sad. Taj ciklus krenuo je pripremnom utakmicom protiv Mađarske.

Međutim, uz utakmicu protiv Mađara koji se pripremaju da, kroz doigravanje protiv Slovenije, izbore nastup na SP-u, dvije vrste BiH odigrat će međusobne utakmice u Brčkom i Maglaju. Ovog puta cilj je Europsko prvenstvo 2020. u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

U prilično jakoj skupini

BiH je u skupini s Bjelorusijom, Češkom i Finskom. Dakle, imajući u vidu rezultate Čeha pa i Bjelorusa, BiH je u prilično jakoj skupini, a utjeha, odnosno, nada za prvi odlazak na EP je u činjenici da će to, uz po dvije prvoplasirane reprezentacije iz 8 skupina, izboriti i 4 najbolje trećeplasirane.

Dakle, nade ima. Reprezentaciji BiH u Mađarskoj zbog obveza u klubovima, nedostajali su udarni igrači – Prce, Panić, Vegar, Malinović te braća Burić. Zbog ozljeda nije putovao Nuić dok je novak u reprezentaciji Mirko Herceg najavio dolazak u Brčko 2. lipnja. Zanimljivo, uz Hercega bivšeg lijevog vanjskog Izviđača, izbornik Šuman je na mini-pripreme pozvao i Nevena Stjepanovića, 203 cm visokog desnog vanjskog koji igra u Kataru.

- Važna su nam okupljanja, ne samo zbog uigravanja kostura ekipe, nego i da vidim nove igrače na koje se može računati u budućnosti. Stjepanović djeluje dosta zanimljivo kada čujete kakve ima karakteristike, ali je potrebno vidjeti ga na djelu. Trebao bi se vratiti u Europu jer se za njega zanimaju CSM Bucuresti i još jedan klub. Osim njega, u pripremnim utakmica vidjet ću još momaka koji su potencijal za reprezentaciju - kazao je Šuman na konferenciji za medije uoči polaska u Mađarsku.

Prema njegovim riječima, prioritet u Mađarskoj mu je bio isprobati vratara Petra Jokanovića i Denisa Serdarevića, koji bi uz Burića trebali u predstojećim kvalifikacijama čuvati vrata bh. vrste. Prvu priliku i dres bh. vrste u Mađarskoj dobio je i Mateo Rodin, desni vanjski Izviđača.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.