Europsko prvenstvo

Rukometaši BiH igrali sjajno ali Španjolska je bila prejaka

Rukometaši BiH igrali sjajno ali Španjolska je bila prejaka
17.01.2022.
u 19:46
Pogledaj originalni članak

Rukometaši BiH porazom od Španjolske rezultatom 28:24 završili su nastup na Europskom prvenstvu, a bh. igrači danas su, unatoč porazu, pružili najbolji meč na ovogodišnjem prvenstvu.

Bh. rukometaši, za razliku od mečeva protiv Švedske i Češke, fantastično su otvorili susret protiv Španjolaca i hrabro im se suprostavili od prve minute.

Izabranici izbornika Obrvana značajno su popravili igru u napadu, protok lopte je bio puno brži i s tim u vezi plod takve igre bio je i rezultat nakon prvih 30 minuta.

Od početka utakmice igrači BiH su se s otvorenim gardom suprostavili Španjolcima, a posebno dobar meč na početku je igrao Perić koji je bio prava enigma za obranu Španjolske.

U prvom poluvremenu, nakon kojeg smo imali prednost od 14:12, istaknuli su se Benjamin Burić koji je imao sedam obrana, a najučinkovitiji igrač u napadu bio je Karačić koji je postigao četiri pogotka. Istaknuli su se još Perić i Prce koji su postigli po tri pogotka.

Hrabro su bh. igrači počeli i drugo poluvrijeme i već na početku došli do maksimalne prednosti od tri poena (16:13), a posebno je inspiriran bio Karačić koji u 34. minuti postigao svoj šesti gol.

Nakon sjajnog napada u 38. mintui Herceg je pogodio za 18:16, da bi nakon još jedne lijepe akcije Vranješ u 41. minuti pogodio za 19:17. Novu prednost od tri razlike imali smo u 43. minuti kada je Herceg postigao jako lijep gol.

Ipak, nakon toga je naš tim u kratkom razmaku primio tri brza pogotka (20:20) pa je morao reagirati i izbornik Obrvan koji je u tom trenutku zatražio time-out.

Igrali su naši rukometaši odlično i nakon toga, a Španjolci u 51. minuti dolaze do preokreta i vodstva od 23:22, nakon čega su preuzeli kontrolu nad igrom i rezultatom te na kraju došli do pobjede. Možda i odlučujući trenutak bio je u 52. minuti kada je Karačić pogodio vratnicu, a Gurbindo u kontranapadu odveo Španjolsku na dva gola razlike.

Današnji meč ujedno je bio i oproštajni za Nikolu Prcea koji je završio s igranjem u najdražem dresu.

Najučinkovitiji u timu BiH bio je Karačić koji je postigao šest pogodaka, a pratili su ga još Herceg i Perić sa po četiri pogotka. Prce je postigao tri, dok se u redovima Španjolske istaknuo Casado koji je postigao sedam pogodaka.

Porazom od Španjolske rukometna reprezentacija BiH završila je nastup na Europskom prvenstvu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.