pogledajte

Ronaldov nevjerojatni motivacijski govor na poluvremenu finala LP

Ronaldov nevjerojatni motivacijski govor na poluvremenu finala LP
23.10.2016.
u 14:47
Pogledaj originalni članak

Najuspješnija sezona u trofejima bogatoj karijeri bila mu je prošla, s krunom od kraja svibnja do polovice srpnja, kada je europske naslove osvojio s klubom i reprezentacijom, prenosi Index.hr

Ne može se reći da je Cristiano Ronaldo u samim završnicama i ključnim trenucima navedenih trijumfa briljirao, jer za Real u LP na kraju, pa ni u finalu nije igrao na njegovoj razini zbog ozljeda, dok je na Euru u prva dva kola skupine bio očajan, nakon čega je ugurao Portugal u osminu finala na vrata za poslugu, da bi u finalu izašao nakon 25 miunuta zbog ozljede.
Ali, više od kapetanske vrpce koju nosi igrajući za njegovu zemlju, o tome tko je vođa i gazda reprezentacije govorilo je Ronaldovo ponašanje nakon što je izašao iz igre, kada je usprkos ozlijedi, šepao i skakao uz aut-liniju dajući uputue suigračima i motivirajući ih, čime je potpuno zasjenio izbornika Fernanda Santosa, ali i one koji su na terenu pobijedili Francusku na njenom terenu i uzeli prvi europski naslov za Portugal.
Jer uspoređujući broj članaka i snimaka kako Ronaldo sprinta i gestikulira ispred klupe, s onima o primjerice Ederu, strijelcu povijesnog gola, nije potrebno isticati o kome se više govorilo i čitalo.
Sada je objavljen dokaz tko je glavni i u Realovoj svlačionici i to je naravno također Ronaldo, koji je na poluvremenu finala Lige prvaka protiv gradskog rivala Atletica, suigračima održao motivcijski govor nakon kojeg "nisu smjeli" ne pobijediti:
"Slušajte, želim vam reći nešto: Udaljeni smo 45 minuta od pisanja povijesti! Iscrpljenost je nekad samo glavobolja. Moramo ovako odigrati još 45 minuta i to možemo jer smo u dobrom raspoloženju. Samo smo 45 minuta udaljeni od povijesti! Branimo se svi zajedno, kako smo napravili i u prvom dijelu. Hajde, idemo zajedno! Opustite se i držite zajedno, imamo trofej u jednoj ruci, samo ga trebamo zgrabiti. Vidjet ćete da ćemo uspjeti!"

Ronaldo je ovo izgovorio dok je njegova momčad vodila 1:0, da bi u drugom dijelu izjednačio Yannick Carrasco. 
Ali, Real je Undecimu, 11. naslov prvaka Europe, osvojio nakon jedanaesteraca.
Naravno, pobjednički penal pogodio je Ronaldo.
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.