GOŠK

Rodin pred potpisom za Lokomotivu, Hajduk otpao iz utrke

Rodin pred potpisom za Lokomotivu, Hajduk otpao iz utrke
17.01.2016.
u 10:45
Pogledaj originalni članak

Dvije teme ovih dana su aktualne u Gabeli, malom hercegovačkom mjestu, koje uz najveći breskvik u ovom dijelu Europe ima i svog nogometnog mezimca, GOŠK. Rezidba bresaka je započela u prosincu prošle godine, a kad je riječ o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu – nogometu, u prvom planu su organizacija 26. nogometnog turnira “Memorijal Andrije Ankovića” i prelazak Mateja Rodina, najskupljeg igrača Prve nogometne lige Federacije BiH, u zagrebačku Lokomotivu i tamošnji 1. HNL.

Od dobro obaviještenih u klubu doznali smo kako je u igri za stasitog stopera bio i splitski Hajduk, međutim, dojam je kako je Lokomotiva konkretnija (čitaj novčano izdašnija), kad je riječ o odšteti za ovog nogometaša. Naravno, GOŠK-u načetom (smatraju) nametnutom borbom protiv Nogometnog saveza Federacije BiH, zbog utakmice protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, koja je Gabeljane lani ostavila bez Premijer lige BiH, gotov novac je najpotrebniji, kako za krpanje proračunskih rupa, tako i za buduće planove. Vjerovati je zato kako će Gabeljani pristati na ponudu Lokomotive.

Trljanje ruku

Damir Petković, predsjednik GOŠK-ove uprave, bio je tajanstven ističući kako bi Rodin za Lokomotivu trebao potpisati “ovih dana”, što će reći tijekom vikenda ili početkom idućega tjedna. U svakom slučaju, jesenas ponajbolji igrač “lavova” na izlaznim je vratima, dok u GOŠK-u iza scene već trljaju ruke. Naime, riječ je o igraču iz njihovog pogona čiji bi odlazak mogao isplatiti ulaganja u mlađe dobne skupine. Jasno, nogometnim zanesenjacima s Podavale, koji ne sumnjaju u uspješnu karijeru stasitog Metkovca hercegovačkih korijena, ostaje nada da bi i u budućnosti mogao novim ugovorima podržati ovaj mali klub velikih ambicija. U svakom slučaju Rodin će iz Gabele biti ispraćen s ružama.

Tržišna vrijednost

Inače, prema Transfermarketu Matej Rodin je s Amilom Dilberovićem, igračem Metalleghea iz Jajca, i Husejnom Poturalićem, Bratstvo, Gračanica, vrednovan s 250.000 eura! Nakon ovog trija slijedi Ermin Husejinbašić (Bratstvo, Gračanica) 225.000, pa Rijad Pljevljak (Metalleghe) 200.000 eura. Istu cijenu od 200.000 eura ima i GOŠK-ov Đoko Milović, a od nogometaša prvoligaša iz Gabele među petnaestak najvrednijih igrača Prve lige još je Josip Ereiz - 175.000 eura, itd. Jasno, Transfermarket prati i klubove, pa je tako po vrijednosti svog pogona GOŠK šesti, njegovi igrači su procijenjeni na 2,12 milijuna eura. Najskuplji je pogon Metalleghea od 2,55 milijuna eura, slijedi Orašje 2,47, pa Zvijezda 2,21, Bosna 2,20, Budućnost 2,17. Čapljina je osma - 1,82 milijuna eura, itd.

Treba reći kako su, uz izvjestan odlazak Rodina, redove “lavova” napustila još dva prvotimca, Željko Malčić, u protekle dvije i pol sezone prvi strijelac kluba, lani i Prve federalne lige, te Martin Puljić. Mladi 19-godišnji Puljić, Rodinov vršnjak, koji se prošle jeseni izborio za standardno mjesto u prvoj postavi, a prema Transfermarketu vrednovan je s početnih 75.000 eura, otišao je put Njemačke – igrati i raditi u toj zemlji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.