rukomet

RK Kiseljak prvak Lige Herceg Bosne

25.05.2016.
u 07:37
Pogledaj originalni članak

Kiseljačani su novi prvaci Prve lige Rukometnog saveza Herceg Bosne. Za naslov prvaka izborili su se proteklog vikenda, na domaćem terenu, u susretu s Izviđačem iz Ljubuškog.

Zaslužena pobjeda

Kiseljački rukometaši zasluženu pobjedu nad mladom momčadi Ljubušaka u utakmici završenoj rezultatom 32:27 proslavili su uz šampanjac, ali i prisjećanje na protekla nepuna dva desetljeća u kojima su prešli put od osnivanja kluba do pobjednika Prve lige HB u kojoj se natječe 9 klubova. Miroslav Nikačević, predsjednik RK Kiseljak, zajedno s trenerima momčadi Ratkom Liješnićem i Marinkom Kepićem, od samog početka angažiran je na osnivanju kluba, ali i popularizaciji rukometa u Kiseljaku. “Naš primarni cilj od samog početka, 1997. kada je klub osnovan, je okupiti domaće snage, našu djecu iz Kiseljaka i okolice te ih zainteresirati za rukomet, a samim time i napuniti tribine”, kazao nam je Nikačević. I jedan i drugi cilj su ostvarili. U RK Kiseljak trenira 30-ak mladih, utakmice su dobro posjećene. Naslov prvaka Prve lige HB samo je bonus koji im otvara vrata višeg stupnja natjecanja Federalne rukometne lige, kroz koja kiseljački rukometaši još nisu ni sugurni hoće li proći. “Viši stupanj natjecanja iziskuje i veće troškove. Smatramo kako mi taj novac možemo uložiti puno pametnije tako što ćemo nastaviti ulagati u rukomet u Kiseljaku i jačati svoj klub”, kaže predsjednik RK Kiseljak Miroslav Nikačević.

Osvajanje naslova

Uspjeh kiseljačkih rukometaša prilika je i za zahvaliti svima koji potpomažu rad kluba. Među njima su svakako Općina Kiseljak te generalni sponzor tvrtka Sarajevski kiseljak. Osvajanje naslova prvaka za kiseljačke rukometaše ima još jedno posebno značenje. Pobjedom su odali počast svojem kolegi Ivici Šikiću koji je nedavno preminuo nakon teške bolesti. “Igrali smo srcem za našeg Ivicu i uvijek ćemo ga se sjećati, svakoga dana i na svakoj utakmici koju igramo on je s nama”, ističu kiseljački rukometaši. S osvojenim naslovom ovom se klubu automatski otvorila mogućnost igranja u 1. ligi FBiH, ali u taj stupanj natjecanja RK Kiseljak neće ići. Cilj kluba je dodatna stabilizacija i promocija rukometa, što u skupljem stupnju natjecanja ne bi mogli ostvariti.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.