EUROPSKI NOGOMET

Rakitić igrao u remiju Barcelone, novi poraz Chelseaja, prekinut niz Leicestera

Rakitić igrao u remiju Barcelone, novi poraz Chelseaja, prekinut niz Leicestera
14.12.2019.
u 19:35
Vodeća Barcelona sada ima 35 bodova, jedan više od drugog Real Madrida koji u nedjelju gostuje kod Valencije, dok je Real Sociedad četvrti sa 28 bodova, tri manje od treće Seville.
Pogledaj originalni članak

Španjolski nogometni prvak Barcelona u susretu je 17. kola Primere na gostovanju kod Real Sociedada u San Sebastianu igrala 2-2 (1-1).

Domaći su poveli iz dubiozno dosuđenog kaznenog udarca kojega je realizirao Oyarzabal (12-11m), a do poluvremena je na 1-1 poravnao Griezmann (38). Početkom nastavka Barcelona je stigla do preokreta preko Suareza (49), a konačnih 2-2 postavio je Isak (62) nakon velike pogreške vratara Barcelone Ter Stegena.

Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 79. minute.

Vodeća Barcelona sada ima 35 bodova, jedan više od drugog Real Madrida koji u nedjelju gostuje kod Valencije, dok je Real Sociedad četvrti sa 28 bodova, tri manje od treće Seville.

U prvom subotnjem susretu Levante je kao gost svladao Granadu sa 2-1 (0-0). Levante je sada 11. sa 23 boda, a Granada deveta sa 24.

Novi poraz Chelseaja, prekinut pobjednički niz Leicestera
 

Nogometaši Chelseaja doživjeli su četvrti poraz u zadnjih pet kola Premier lige. U subotu su u 17. kolu na svom travnjaku izgubili od Bournemoutha sa 0-1 pogotkom Dana Goslinga u 84. minuti. Hrvatski veznjak Mateo Kovačić za Chelsea je igrao od 65. minute, a u sudačkoj nadoknadi (90+3) pokušao je iznenaditi golmana gostiju udarcem iz daljine koji je išao u donji lijevi kut, ali vratar Aaron Ramsdale uspio je sačuvati svoju mrežu.

 Predzadnji Norwich uspio je prekinuti pobjednički niz Leicestera, koji je slavio u prethodnih osam kola. Norwich je poveo pogotkom Teemu Pukkija u 26. minuti, a Leicester je izjednačio nakon kornera u 38. minuti. Ubačaj na prvu vratnicu glavom je zahvatio Vardy, a vratar Norwicha Tim Krul rukom je skrenuo loptu u svoju mrežu.

Drugoplasirani Leicester sada zaostaje deset bodova za vodećim Liverpoolom, koji je ostvario je svoju 16. pobjedu svladavši na Anfieldu posljednji Watford sa 2-0. Oba gola na utakmici postigao je Salah (38, 90), s tim da je onaj za konačnih 2-0 zabio petom. Dejan Lovren zbog ozljede mišića nije konkurirao za nastup u momčadi Liverpoola.

Večeras se sastaju Southampton i West Ham. U nedjelju u derbiju kola Arsenal dočekuje Manchester City, a još se sastaju Manchester United - Everton, te Wolverhampton - Tottenham.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.