Predstavnik Širokog Brijega otputovao u Stuttgart

Prvak Lige Hercegovine nastupit će na Topas Cupu

13.01.2023.
u 17:32
Sportska udruga "Liga Hercegovine", koja inače koordinira završnim turnirom najboljih momčadi u Hercegovini, ponovno je ostvarila suradnju s humanitarnom Udrugom "Fra Mladen Hrkać" te je poslala svog predstavnika na prestižni turnir
Pogledaj originalni članak

Momčad Lijeve obale, aktualni osvajač završnice Lige Hercegovine, koja je prošlog ljeta odigrana u Stocu, otputovala je u Njemačku, gdje će tijekom ovog vikenda igrati na popularnom turniru Topas Cup. Spomenuti predstavnik Širokog Brijega, kao predstavnik Lige Hercegovine, nastupit će na ovom prestižnom natjecanju koje organiziraju Hrvati u Stuttgartu i koji godinama okuplja najbolje haklere iz naše regije, ali i inozemstva.

Prigodna nagrada

Sportska udruga "Liga Hercegovine", koja inače koordinira završnim turnirom najboljih momčadi u Hercegovini, ponovno je ostvarila suradnju s humanitarnom Udrugom "Fra Mladen Hrkać" te je poslala svog predstavnika na prestižni turnir. Ove sezone Topas Cup igra se u nešto drugačijem terminu pa na njega neće moći doći i najbolji futsal igrači iz cijele regije koji imaju obveze u klubovima i reprezentacijama, pa se za sastav Lijeve obale donekle popravljaju izgledi za bolji rezultat. Godinama je Topas Cup bio turnir s velikom konkurencijom i osiguravanje samog nastupa na tom natjecanju za aktualnog prvaka Lige Hercegovine svakako je prigodna nagrada. Spomenuto natjecanje posljednjih se godina nije igralo u kontinuitetu jer zbog strogih pandemijskih pravila u Njemačkoj organizatori su bili prisiljeni odgađati ovo natjecanje. Ipak, ove sezone očekuje se jaka konkurencija, ali predstavnik Širokog Brijega sigurno ima svoje izglede na ovom natjecanju. Za razliku od nekih drugih natjecanja, igranje na Topas Cupu malo je specifično, fizički je jako zahtjevno zbog velikog broja utakmica u kratkom vremenu. Uz to, na natjecanju vlada velika konkurencija, tako da oni koji ostvare dobar plasman na ovom turniru mogu za sebe reći kako su prošli kroz vatrena iskušenja. Nagrada za pobjedničku momčad iznosi 5000 eura, što je također poticajan podatak za sve one koji se natječu na ovom natjecanju.

Topas Cup je zahtjevan turnir. Natjecanje se igra u samo dva dana i oni koji doguraju do završnice, moraju prvo proći kroz skupnu fazu, a zatim i kroz nokaut fazu. Ove godine na turniru bi trebao nastupiti veliki broj momčadi. Te momčadi sastavljene su od poznatih haklera iz cijele regije, ali od igrača iz iseljeništva.

Veliki napor

Hrvatska zajednica u ovom njemačkom gradu dobro je organizirana, a ovaj turnir za organizatore je jako značajan i u njega se ulaže veliki napor. Sportska redakcija Večernjeg lista BiH, medijskog pokrovitelja Lige Hercegovine, igračima iz Širokog Brijega želi puno sportske sreće i uspjeha na ovogodišnjem natjecanju. •

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.