nk široki brijeg

Prozivka 8. siječnja, pripreme će biti u Novigradu i Rovinju

Prozivka 8. siječnja, pripreme će biti u Novigradu i Rovinju
23.12.2017.
u 10:45
Pogledaj originalni članak

Otprilike je prošla polovica odmora nogometaša Širokog Brijega nakon raspusta, koji im je odmah po završetku utakmice protiv Borca i 1:2 poraza dao trener Goran Sablić, koji je također s članovima stručnog stožera uzeo zasluženi predah. Nogometašima je za početak “zadano” potpuno mirovanje, a nakon toga i program “predpriprema” uoči prozivke za početak nove sezone.

Treninzi od 10. siječnja

Okupljanje je planirano za 8. siječnja 2018. godine na Pecari (ponedjeljak). Slijede testovi i liječnički pregledi, a od 10. siječnja počinju treninzi.

Prvih dvadesetak dana momčad će se pripremati kući, dijelom u vlastitom kampu na Blatu, dijelom u dvorani ili na šumskim stazama na Brijegu.

Prva pripremna utakmica ugovorena je za 27. siječnja na Blatu protiv hrvatskog trećeligaša, Croatie iz Zmijavaca.

Već sutradan (28. siječnja) Širokobriježani će preseliti u Istru, gdje će (kao i prošle zime) nastupiti na Istria Winter cupu u Novigradu i Rovinju:

- Obišli smo ove istarske gradove i zaključili da ćemo tamo imati dobre uvjete za rad, dobar smještaj, te kvalitetne protivnike za igranje pripremnih susreta, rekao nam je sportski direktor Širokoga Dalibor Šilić.

Nasušna potreba

No, kada smo Šilića pitali o nabavi pojačanja za proljetni nastavak sezone, o čemu je često uoči raspusta kao o “nasušnoj potrebi” više puta govorio i šef struke Širokog Brijega Goran Sablić, nismo previše saznali:

- Naravno da nešto radimo, ali za sada vam nemamo što kazati. Bude li, na vrijeme ćete saznati. Zna se da nas zanimaju dobri nogometaši, po mogućnosti “čistih papira”, da žele doći na Pecaru, da nisu skupi i da “pokrivaju” mjesta na kojima smo “najtanji”, kaže Šilić, što znači da nismo čuli ništa posebno novo. Nismo saznali ni hoće li tko otići s Pecare, ali možda neki od mlađih igrača odu na posudbu, ovisno o tome hoće li se “nabaviti” pojačanja. Jer, za pokazati koliko vrijede neće i ne mogu sjedenjem na klupi, što je jesenas bila njihova “stalnost”: - Široki Brijeg osigurao je Ligu za prvaka. Četvrti smo, još smo u igri za naslov, ali primarni je izlazak u Europu, misli direktor Širokoga Brijega Zoran Bubalo. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.