Rukomet

Promjene trenera obilježile reprezentativnu stanku

Promjene trenera obilježile reprezentativnu stanku
09.11.2016.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Reprezentativnu stanku rukometaši u Bosni i Hercegovini iskoristili su za odigravanje prijateljskih utakmica i da se pripreme za nastavak lige.

Iako, kad se pogleda popis izbornika Bilala Šumana na kojem nema ni jednog rukometaša iz domaće lige, gotovo da stanka nije bila ni potrebna.

Također, u stanci je došlo do promjena u čak četiri tima. Tako je u vodećem timu Vogošće Goran Tomić zamijenio Danijela Riđića. Dobojska Sloga izvršila je “rokadu”, pa je dosadašnji pomoćnik Dejan Vasilić preuzeo mjesto Igora Pjetlovića, dok je najugodnije iznenađenje prošle sezone Maglaj koji je na klupu doveo Emira Junuzovića. I za kraj, novak u Ligi Hercegovine Nevesinje doveo je Milanka Savčića koji je ranije vodio Leotar, Goražde i Čelik, a čiji zadatak će biti s ekipom iz Nevesinja pokušati izboriti ostanak. Bit će to težak posao jer je novak u sedam kola ostvario samo jednu pobjedu. Banjolučki Borac nije ništa mijenjao. Odigrao je dva susreta u kojima je bio bolji od Kaknja i Sloge na gostovanju, a uz to se i kompletirao.

- Važno je da smo ostvarili pobjede i napravili uvertiru pred susret u Prijedoru, gdje želimo nastaviti niz uspjeha. Vezali smo tri pobjede, stekli samopouzdanje i sad želimo nastaviti. Vratili su nam se ozlijeđeni Duško Hercegovac i Danijel Vukićević, tako da smo sada kompletni, rekao je Ratko Đurković, trener Borca.

Banjolučki Borac, kao i ostali timovi, nema igrača na popisu reprezentacije, ali to nije problem za trenera.

- Na mladim igračima je raditi i trenirati, a odluka je na izborniku. Vidim da će se u budućnosti voditi računa o tome i da će dobiti prilike nametnuti se kroz okupljanja. Mi u Borcu učinit ćemo sve da svojim igrama skrenemo pozornost na neke svoje igrače, ali zaista nemam namjeru miješati se u rad kolega. Igračima treba biti dodatni motiv da se izbore za mjesto u timu, dodao je Đurković. Utakmice osmog kola Premijer lige BiH u rukometu igraju se sljedećeg vikenda. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.