gošk

Probuđeni “Trojanci” našli put do pobjede u borbi za ostanak

Probuđeni “Trojanci” našli put do pobjede u borbi za ostanak
16.04.2019.
u 07:42
Pogledaj originalni članak

Da je takvih utakmica, ni u Gabeli ni na ostalim stadionima Premijer lige na tribinama ne bi vladao propuh. U 26. kolu Premijer lige BiH, GOŠK i tuzlanska Sloboda odigrali su bez premca najborbeniju i najatraktivniju utakmicu na stadionu Perica – Pero Pavlović u posljednje dvije sezone.

Pet lijepih pogodaka

Uz pet lijepih pogodaka i najmanje toliko stopostotnih prilika na objema stranama, bio je to borba svih 97 minuta koliko je utakmica, s nadoknadama vremena, trajala. Susret ni nalik onom od prije četrdesetak dana kad su isti protivnici u Gabeli igrali neodlučeno. Sve to odigravalo se po teškom i raskvašenom terenu te kiši koja je lagano padala tijekom cijele utakmice. Onome tko je gledao obje utakmice u Gabeli, prvu anemičnu i dosadnu, a drugu žustru i borbenu, ostalo je samo da se zapita – je li riječ o istim igračima? Ni jedan od igrača koji je na terenu proveo sat vremena nije zaslužio negativnu ocjenu, pa ni vratari koji su primili dva, odnosno tri pogotka, jer ne snose krivnju zbog njih. Sveukupno uzevši, GOŠK, kojem je ova utakmica bila – biti ili ne biti, bio je borbeniji, dok je posjed lopte bio na strani tuzlanskih “solara”. Imajući u vidu to, da je susret završen i neodlučno, ne bi bilo nepravedno.

Nakon početnih preispitivanja GOŠK je došao u vodstvo u 14. minuti kada je iz sredine upućenu loptu prihvatio Ereiz, stuštio se po desnoj strani, a onda lijepo zavrnuo između visokih Ignjatovića i Adžema, Ramić s tri - četiri metra tuče glavom, Muminović paradom vadi loptu, ali opet na glavu napadaču “lavova”, koji je iz drugog pokušaja bio precizan, 1:0. Erupcija oduševljenja, nakon koje se situacija na terenu okreće na stranu Slobode, koja stalno napada u idućih pola sata, GOŠK se grčevito brani i pokušava polukontrama “smiriti” Tuzlake. Najbolju priliku za goste imao je Vidović u 35. minuti utakmice kada sa sedam - osam metara neometen “uspijeva” prebaciti okvir vrata.

Gabeljani do poluvremena uspijevaju sačuvati vodstvo. U nastavku ista slika, Sloboda kreće još silovitije prema vratima Kozića, a do poravnanja stiže u 55. minuti kada je, poslije lijepe kombinacije s Husejinovićem, Baraban pogodio domaću mrežu, 1:1. Samo nešto jače od minute radovali su se gosti jer GOŠK već u 56. minuti ponovno dolazi u vodstvo. Loptu je iz dubine protivničkog polja po lijevoj strani povukao Gržan umaknuvši gostujućoj obrani lijepo ubacio, a “probuđeni” Mirsad Ramić pogađa po drugi put. Zanimljivo, prvi strijelac Gabeljana još dva puta zatresao je mrežu, ali je u oba slučaja svirano zaleđe. Ramić je utakmicu mogao riješiti u 64. minuti kada je s desne strana ušao u šesnaesterac gostiju, prošao kraj trojice igrača, a kada se našao pred vratarom Muminovićem, poskliznuo se i tukao kraj desne vratnice.

U tom razdoblju bilježimo još dvije prilike u 54. minuti kada Ivetić vraća prejaku loptu svom vrataru, a ona prolazi tik kraj lijeve vratnice. Gosti su imali dobre prigode u 67. kada je na dodavanje Pršeša ispred Vidovića za djelić sekunde bio brži vratar Kozić. Pršeš snažno tuče u 68. minuti, ali loptu glavom blokira Đajić, koji je dobio predah u vidu liječničke pomoći.

Nada za ostanak u ligi

Sloboda poravnava u 72. minuti kada je s oko 25 metara Vidović raspalio u lijeve rašlje Kozićeva gola. Neobranjivo! Ritam ne jenjava, obje ekipe traže pogodak, ali sretniji su bili domaćini.

Nakon kombinacije nekoliko igrača GOŠK-a, lopta stiže do Kulovića, koji razantnim udarcem iskosa s lijeve strane po treći put pogađa mrežu inače solidnog Muminovića. Slijedi veliko slavlje u kojem je Kulović zbog skidanja majice zaradio žuti karton.

Utakmica je do kraja nastavljena u žestokom ritmu, ali je GOŠK uspio sačuvati prednost, a time i nadu za ostanak.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.