Josip Suton - mostarac u futsal reprezentaciji hrvatske

“Pred nama je veliki uspjeh, Česi teško mogu iznenaditi Španjolsku”

Foto: Matej Damjanović
“Pred nama je veliki uspjeh, Česi teško mogu iznenaditi Španjolsku”
02.02.2014.
u 12:53
Sjajni hakler još nije uspio pokazati koliko je dobar dribler, u strašnom tempu na EP-u to jednostavno ne stigne
Pogledaj originalni članak

Hrvatska futsal reprezentacija na pragu je ulaska u osminu finala Europskog prvenstva. U skupini sa Španjolskom i Češkom Hrvati su dva puta odigrali neodlučeno (oba puta po 3:3), pa sada očekuju ishod današnjeg meča između Španjolske i Češke. Španjolci u ovoj utakmici slove za apsolutne favorite. U slučaju njihove pobjede Hrvatska ide u drugu fazu EP-a, mada Hrvatima odgovara i neodlučeni ishod u tom susretu ako rezultat istog ne bude viši od 3:3, odnosno ako nekim čudom bude 4:4, 5:5 ...

- Mislim kako se tako nešto neće dogoditi. Mislim kako će se Španjolci nakon neodlučenog ishoda protiv nas skroz uozbiljiti, te kako će pobijediti Češku, što i nama ide na ruku. Uistinu smo s tim neodlučenim ishodom napravili prvorazredno iznenađenje. Svatko nam je čestitao na tom podvigu, poručio nam je iz Belgije, u kojoj se održava EP, Mostarac Josip Suton.

Sutona kao vrsnog driblera dobro poznaje hercegovačka malonogometna publika. Ipak, igrajući futsal protiv vrhunskih igrača taj svoj driblerski talent još uvijek nije uspio pokazati. Iako na terenu provodi puno vremena zahtjevi futsala na vrhunskoj razini su potpuno drugačiji...

- Protiv Španjolske i Češke sam se toliko potrošio u obrani da nisam nijednom pokušao ići u dribling. Tempo igre je strašan. Ipak, tako nešto smo svi očekivali i spremni smo na takva iskušenja – kazao nam je Suton, kojeg njegovi prijatelji i obitelj imaju prigodu pratiti u izravnim TV prijenosima na Europsportu:

- Dao čujem se s prijateljima, puno njih mi je čestitalo sada kada je jako izgledno da idemo u drugu fazu Europskog prvenstva. Neki od njih su se šalili sa mnom i zbog toga što su me komentatori na TV-u “preimenovali” u Šutona. To je pogreška u službenoj statistici, ali ne smetaju mi takve šale, dapače su simpatične.

U belgijskom Antwerpenu Hrvatska ima prilično veliku podršku publike.

- Publika je sjajna. Dosta je naših ljudi koji žive u dijaspori i koji su nas došli podržati. Sreli smo neke nogometaše koji igraju u Belgiji, poput Hrvoja Čale, koje smo pozvali na utakmicu. Siguran sam kako će Španjolska pobijediti Čehe, a tada bi mi nastupili u utorak. Siguran sam isto tako kako ćemo tada imati još i veću podršku s tribina.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.