vjenčanje na Humcu

Poznati rukometaš Marin Vegar iz Ljubuškog uplovio u bračnu luku

25.06.2019.
u 07:07
Pogledaj originalni članak

Ovih je dana naš poznati rukometaš i reprezentativac Marin Vegar sklopio brak s Josipom Bošnjaković. U staroj crkvi franjevačkog samostana na Humcu u petak, 21. 6. rekao je doživotno DA svojoj djevojci Josipi Bošnjaković iz Našica. 

Okruženi svojim obiteljima i rodbinom te preko 300 uzvanika oboje su uživali u svojoj odluci. Ovaj mladi bračni par vjenčao je Marinov ujak fra Vladimir Vlado Ereš.

U predivnoj atmosferi izrekao je puno lijepih misli o ljubavi, uzajamnom povjerenju i izgradnji osobnosti. Ova zemlja treba dobrih bračnih parova, a uz to, naravno, i obitelji.  Pošto su mladenci primili blagoslov od svojih roditelja, a sakramenat ženidbe od ujke
fra Vlade te čestitku od nazočnih uzvanika, krenuli su do rodne kuće našeg mladoženje. Dočekani, počašćeni i opjevani, a nakon toga po starim običajima primila ih je i svekrva Šimica i svekar Stipe u Marinovom i njihovom rodnom domu. 

Ovoj svečanosti radovali su se petero Marinovih braće i sestara i troje, brat i 2 sestre, s Josipine strane.

Svadbena povorka se zatim uputila prema salonu „Antonela“ i tu slavila svoje vjenčanje do jutarnjih sati. Uz grupu „Viva“ iz Splita pjevalo, plesalo i igralo se do mile volje.  Darovi buketa, kravate i ostale dosjetke obradovali su mnoge mlade.

Današnji mladoženja Marin Vegar je jedan od najboljih reprezentativaca Bosne i Hercegovine te je zaslužan da se ovih dana spomenuta reprezentacija plasirala na Europsko rukometno prvenstvo 2020. godine.

Inače, Marin ima bogatu rukometnu karijeru u svom životu: započeo je u Izviđaču iz Ljubuškog. Odlazi u Dubrovnik na fakultet gdje ga uspjesno završava, a ujedno igra za domaći rukometni klub. Nakon toga njegova karijera se nastavlja u Našicama u rukometnom klubu „Nexe“ gdje ostaje 4 godine. U tom periodu dobiva poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, za koju igra već par godina.

Onda dobiva poziv iz Bukurešta da igra za domaći klub RK „Steaua“, gdje ostaje 2 godine. Ugovor mu je istekao ovih dana te potpisuje novi u Bitoli za „Eurofarm“ klub, koji iduće sezone nastupa u Rukometnoj ligi prvaka.

Marin je jako nadaren igrač, vrlo koristan u obrani i napadu. Po utakmici znade „zabiti“ i dosta golova. Želimo im puno sreće u budućem životu i radu kao i u obitelji koju su upravo osnovali.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.