košarka

Počinju završne borbe za 2. ABA ligu, Zrinjski traži prvu poziciju

Počinju završne borbe za 2. ABA ligu, Zrinjski traži prvu poziciju
18.04.2018.
u 08:25
Pogledaj originalni članak

Večeras se igraju susreti 8. kola Lige za prvaka i posljednjeg kola Lige za ostanak. U Ligi za prvaka ostala su još tri kola, a Zrinjski i Igokea osigurali su doigravanje za prvaka, dok će se najveća borba voditi za još dva mjesta. Iza njih dvije pobjede manje imaju Kakanj, Spars i Bosna, dok Široki u odnosu na spomenutu trojku ima pobjedu manje. Nakon poraza u prošlom kolu od Širokog, Zrinjski je domaćin Sparsu. Mostarci su bili bolji u njihovu prvom susretu u Sarajevu i za očekivati je kako neće pred svojim navijačima ispustiti prigodu potvrditi prvo mjesto na ljestvici. Uvjereni u pozitivan ishod su trener Hrvoje Vlašić i njihov ponajbolji igrač Marko Ramljak.

Spars ima kvalitetu

- Domaćini smo Sparsu. Momčadi koja ima kvalitetu bez obzira na našu pobjedu u prvom krugu u Sarajevu. Očekuje nas ponovno težak susret. Primarno je zaustaviti njihovu kvalitetnu igru 2 - 2, tranziciju te skok - kazao je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

- Jako bitna utakmica za nas, ostala su tri kola do kraja te ide play off. Mi ćemo, uz dvije domaće pobjede, imati startnu jedinicu uoči doigravanja. Večeras moramo ostaviti zadnji atom snage na terenu, dati sve od sebe kako bismo osigurali startnu jedinicu, što nam se otvorilo poslije pobjede nad Igokeom. Nema puno plakanja za propuštenim i dalje smo u odličnom poziciji te vjerujem kako možemo imati prednosti domaćeg terena u doigravanju. Vjerujem u momke i imamo veliku želju i motiv nakon utakmice u Širokom koja je bila, bez obzira na sve, loša i ekipa se želi što prije vratiti na pobjedničke staze, pokazati da 25 koševa prednosti u Sarajevu nije bilo slučajno te da potvrdimo to kući - istaknuo je Marko Ramljak.

Široki je gost kod Bosne u Skenderiji. U prvom susretu Širokobriježani su slavili s visokih 27 poena, ali večerašnji susret bit će potpuno drugačije prirode.

I jedna i druga momčad samo pobjedom ostaju u igri za jedno od još dva mjesta koja vode u doigravanje. Kakanj traži također put u doigravanje. Večeras će imati tešku zadaću.

Sve je već poznato

U goste im s vrha ljestvice stiže Igokea koja traži prigodu s prve pozicije maknuti Zrinjski i kao vodeća krenuti u doigravanje. U Ligi za ostanak igraju se susreti posljednjeg kola. Sve je riješeno i prvoligaško društvo napuštaju Student, Radnik i Bošnjak. U posljednjem kolu vodeća Mladost gost je sve boljoj Vogošći, Bošnjak je domaćin Studentu, dok Sloboda Ivana Velića odlazi u Bijeljinu.

Parovi 8. kola Lige za prvaka, 18. travnja: Zrinjski – Spars 20, Bosna – Široki 20, Kakanj – Igokea 19.

Liga za ostanak, 10. kolo: Bošnjak – Student 17, Vogošća – Mladost 19, Radnik – Sloboda 20.30. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.