Španjolska:

Počelo suđenje Messiju za utaju poreza

Počelo suđenje Messiju za utaju poreza
31.05.2016.
u 15:58
Pogledaj originalni članak

U Španjolskoj je počelo suđenje Lionelu Messiju, nogometašu Barcelone i reprezentativcu Argentine, za utaju poreza, javlja Anadolu Agency (AA). 

Lionel Messi i njegov otac Jorge, koji upravlja njegovim financijama, optuženi su da su u periodu od 2007. do 2009. godine utajili i time prevarili državu Španiju za više od četiri milijuna eura. Vlasti tvrde da su koristili porezne rajeve u Belizeu i Urugvaju kako bi sakrili pravu sliku o visini zarade, prenose britanski mediji. 

Španjolska porezna agencija traži oštre novčane i zatvorske kazne. S druge strane, dvojac Messi opovrgava sve optužbe. Očekuje se da će suđenje trajati tri dana, a Lionel bi se na sudu trebao pojaviti u četvrtak. 

Prihodi se odnose na Messijeve sponzorske ugovore sa mnogim svjetskim tvrtkama, među kojima Danone, Adidas, Banco Sabadell, Pepsi... Messijevi odvjetnici tvrde da „igrač nikada nije posvetio ni minutu svog vremena čitanju, proučavanju i analiziranju tih ugovora“. 

Viši sud u Barceloni je u lipnju 2015. godine donio presudu da nogometnoj zvijezdi ne treba odobriti imunitet zato što nije znao što se događa s njegovim financijama, kojima je djelomično upravljao njegov otac Jorge. 

Messi i njegov otac su 2013. godine obavili „korektivno plaćanje“ od pet milijuna eura kojim su izmirili porezne obveze i pristigle kamate.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.