vitez

Pobjeda se Vitezu nameće kao imperativ

Pobjeda se Vitezu nameće kao imperativ
30.09.2017.
u 12:06
Pogledaj originalni članak

Nakon poraza u Širokom, gdje je, objektivno, bilo teško očekivati nešto više od minimalnoga poraza, iako je bilo prilike i za osvojiti bod, kako nam je kazao trener Ivica Bonić, ta je utakmica stavljena “ad acta”.

Nema rasprave o Širokom

- Još od utorka o utakmici u Širokom ne raspravljamo, ništa se tu ne može promijeniti i mi imamo mnogo važnijeg posla - pripremiti se maksimalno za susret s GOŠK-om - kazao nam je trener Viteza Ivica Bonić te dodao: - Našem gostu iz Gabele na prvenstvenoj ljestvici gledamo u leđa sa zadnjega mjesta i s minusa od 5 bodova, a nama je pobjeda “kruh nasušni”. To je momčad koja je osvojila više bodova u gostima nego kući. To je za nas, za moje igrače, upozorenje. Međutim, u ovom susretu mi jednostavno nemamo izbora, igra nam samo pobjeda. Pristup utakmici je važan i nije upitno hoće li ga i biti, kao i zalaganja, htijenja, a imajući u vidu domaći teren, naše vjerne navijače, vjerujem kako će nas to voditi do pobjede.

Ovaj put trenera Bonića more “slatke brige” jer prvi put ove godine, izuzme li se Mamić koji ima tri žuta kartona, ima na raspolaganju kompletnu momčad. Naime, sada ima na raspolaganju, bez Mamića, 15 do 16 igrača koji potpuno ravnopravno konkuriraju za prvih 11, a “na dušu je” Boniću i njegovu pomoćniku Đidiću, kojoj će jedanaestorici pružiti startno povjerenje. Prvi put, nakon 15-ak minuta protiv Čelika, Ivan Peko će na stadionu u Vitez protiv GOŠK-a biti starter. Istina, u Širokom je igrao cijelu utakmicu, a protiv Gabeljana bit će to pravi debi pred viteškim ljubiteljima nogometa. - U ovoj sezoni GOŠK nisam gledao, ali mi nikako ne smijemo smetnuti s uma da je u gostima pobijedio Sarajevo i Slobodu, a na svom terenu Široki. Naravno, to ne mora ništa značiti kada je naša utakmica u pitanju. Igramo doma, pred svojim gledateljima te, ako želimo, a silno želimo, ostati u Premijer ligi, bodove moramo skupljati na svom terenu, prije svega u susretima s našim konkurentima u borbi za ostanak u ligi. A u te i takve protivnike svakako spada i GOŠK. Znamo, neće biti lako, ali, uz maksimalni angažman, uz podršku naših navijača, doći ćemo do pobjede - kazao je Ivan Peko.

Trakavica

Prava trakavica 30-ak i više dana rastezala se oko stjecanja prava igranja Josipa Vukovića koji je u Vitez stigao iz RNK Split. Sada Vuković ima pravo igranja. - Prije svega želim iskoristiti ovu priliku za zahvaliti na dobrodošlici koju sam doživio u Vitezu. Radom i igrama sve to želim opravdati i pružiti ono što se od mene i očekuje. Kada je susret s GOŠK-om u pitanju, reći ću kako nedovoljno poznajem našeg protivnik, međutim, položaj na ljestvici moramo poštovati. No, momčad se diže, kompletirali smo se i rekao bih da smo favoriti protiv GOŠK-a te sam uvjeren - pobijedit ćemo - kazao je Vuković. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.