Gabela: 29. “memorijal Andrija Anković”

Plemići svladali modre

27.01.2019.
u 08:08
Pogledaj originalni članak

Prvi finalist turnira u Gabeli je ekipa Zrinjskog, koja je tijekom većeg dijela utakmice protiv drugog sastava zagrebačkog Dinama imala terensku nadmoć i na kraju zasluženo slavila (2:1). Dvadeset i deveto izdanje nogometnog turnira “Memorijal Andrija Anković” u Gabeli otvorio je Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije.

Uz isticanje važnosti turnira u Gabeli, na kojem iz godine u godinu sudjeluju renomirane ekipe, ministar Jović posebice je naglasio činjenicu da se ove godine obilježava i 100 godina nogometa u Gabeli. Upravo to je i bio jedan od razloga što se Vlada HNŽ-a prihvatila pokroviteljstva ovoga turnira.

Rekorder u regiji

Valja svakako naglasiti i podatak da je 29. izdanjem nogometni turnir u Gabeli postao rekorder u regiji, prestigavši i nekad čuveni Veležov “Februarski turnir” koji je imao 28 izdanja. Nebo je uslišilo želje organizatora pa je, nakon pravog potopa u prvoj polovini tjedna, bura poprilično isušila teren, što je omogućilo solidne uvjete za igru. Međutim, bura je isto tako umanjila posjet, pojačavajući osjećaj hladnoće, pa se na tribinama okupilo jedva nešto više od 300-injak gledatelja. Cijena ulaznica bila je popularna, jednodnevna karta iznosila je 5 KM. U prvoj utakmici sastali su se druga momčad Dinama i prvak BiH Zrinjski. Prema očekivanju, Mostarci su od početka bili konkretniji, a prvu priliku imali su u 8. minuti kada je Veselinović iz neposredne blizine prebacio vrata. Zrinjski je poveo u 20. minuti nakon lijepe akcije po lijevoj strani, koju je filigranski točnim udarcem završio kapetan Pero Stojkić, pogodivši suprotni kut vratara Jurića. Prvu priliku Dinamo je imao u 25. minuti, ali je, nakon dobrog ubačaja Rešetara, Kapitanović bio “kratak”. Veliku priliku Zrinjski je imao u 26. minuti, kada je Veselinović sve dobro uradio osim završnog udarca, tukao je kraj lijeve vratnice. Kako je utakmica odmicala Dinamo je uspostavljao ravnotežu, što je urodilo plodom u 44. minuti, kada je poslije ubačaja s desne strane, na drugoj vratnici loptu lijepo dočekao Rešetar i pospremio je u mrežu.

Nove momčadi u nastavku

U nastavku utakmice treneri Igor Jovičević (Dinamo II) i Blaž Slišković (Zrinjski) uveli su nove momčadi. Ta promjena više je odgovarala Zrinjskom, koji je pogotkom Miloša Filipovića u 77. minuti s 11 metara ostvario pobjedu i plasirao se u finale. Valja reći da je Zrinjski u većem djelu nastavka utakmice bio znatno premoćniji, međutim njegovi strijelci baš se nisu iskazali. Prvu priliku imao je Kristijan Stanić u 50. minuti, kada je prošao desnom stranom, međutim iz dobre pozicije promašio je vrata. Slično je ponovio i Filipović u 67. minuti, kada je nanizao nekoliko igrača, ali je i on promašio okvir gola. U 86. minuti Filipović je s lijeve strane prebacio na desnu do Stanića, ovaj se oslobodio čuvara, ali je tukao kraj vratnice. Dinamo je u 56. minuti imao priliku, kada je na ubačenu loptu Šipos slabo startao. Slično kao i koncem prvog dijela, Dinamo je pred kraj utakmice krenuo u brzu kontru, međutim Matija Finić nije uspio stići ubačenu loptu u prazan prostor.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.