Hrvatska tenisačica

Petra Martić u osmini finala Wimbledona

Foto: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION
Petra Martić u osmini finala Wimbledona
02.07.2022.
u 20:12
Pogledaj originalni članak

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u osminu finala Wimbledona nakon 6-2, 7-6(5) pobjede protiv osme nositeljice, Amerikanke Jessice Pegule, u trećem kolu.

Odličan je meč odigrala Martić, 80. tenisačica na svijetu, koja je time dobila treći meč na ovogodišnjem Wimbledonu bez izgubljenog seta.

Gotovo bez greške je Martić odigrala set i pol. Za to vrijeme je lakoćom dobila prvi seta sa 6-2, dok je u drugom, uz break prednosti, povela 3-1.

No, morala je nešto u meču odigrati i Pegula, inače deveta igračica na svijetu te je od polovice drugog seta trajala vrlo kvalitetna i izjednačena borba. Pegula je vratila break zaostatka te je kod vodstva 5-4 na servis hrvatske tenisačice imala jednu set loptu.

Martić se izvukla iz tih problema te je dogurala do tie-breaka u kojem je povela 5-2. Američka tenisačica skupila je snaga te je izjednačila na 5-5, ali je potom Martić dobrim drugim servisom došla do 6-5, dok je Pegula na meč loptu pogriješila na mreži za slavlje hrvatske tenisačice.

U osmini finala Martić će igrati protiv Kazahstanke Elene Ribakine, 17. nositeljice, koja je u trećem kolu slavila protiv Kineskinje Qinwen Zheng sa 7-6(4), 7-5.

Martić je po treći put dogurala do drugog tjedna Wimbledona u karijeri. Osminu finala je igrala 2017. i 2019. godine.

„Puno mi znači ova pobjeda, a u meni je ostalo još dovoljno energije za dalje. Pegula je sjajna tenisačice, već duže vrijeme dokazuje koliko je dobra, a i znam da joj trava odgovara.  Idem dalje, meč po meč“, rekla je Martić odmah nakon slavlja protiv Amerikanke.

Martić je imala tri break lopte u meču te je sve tri iskoristila, dok je nakon prvog servisa osvojila čak 85 posto poena, 34 od 40.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.