mostar

Petar Zadro osvojio brončanu medalju na Europskim sveučilišnim igrama

Petar Zadro osvojio brončanu medalju na Europskim sveučilišnim igrama
27.07.2016.
u 09:31
Pogledaj originalni članak

Nakon osvojenog srebrenog odličja, prije tjedan dana na Europskom kupu U-21 u Poljskoj Gdyani, Petar Zadro je i prošlog vikenda potvrdio svoju kvalitetu kontinuitetom velikih rezultata. Njegovi postignuti rezultati spadaju u kategoriju seniorskih razmjera.

Sudjelovalo više od 5000 studenata

Naime, od 12. do 25. srpnja Zagreb i Rijeka su bili domaćini Europskim sveučilišnim igrama, na kojima je sudjelovalo više od 5000 studenata iz 45 europskih država, s više od 300 sveučilišta, a studenti su se natjecali u 21 sportu.

Na ovom natjecanju nastupili su iskusni borci, a većinom oni koji su inače i reprezentativci matičnih država, koji su na ovom natjecanju uz svoju državu predstavljali i svoje Sveučilišta, među njima je i Petar Zadro, koji se suprotstavio reprezentativcima koji su čak do sedam godina stariji od njega.

Pet borbi i jedan poraz

Petar je student druge godine Fizičke kulture na FPMOZ-u Sveučilišta u Mostaru, koji iza sebe ima pet borbi i jedan poraz.

Podsjetimo, u prvom kolu je pobijedio Španjolca Daniela Pereza koji je predstavljao Sveučilište u Valenciji, u drugom kolu je pobijedio Stefana Lazića iz BiH koji je bio predstavnik Tuzlanskog univerziteta, dok je u trećem kolu od Petra bio bolji seniorski reprezentativac Španjolske i kasnije aktualni sveučilišni prvak Europe Artigas Eric Pena, koji je od Petra iskusniji i stariji čak 6 godina. U repasažnim borbama Petar je pobijedio juniorskog reprezentativca Velike Britanije Vallejra Renzu, te potom Čeha Hozak Davida. U borbi za 3. mjesto uspješno je svladao Recrosio Romaina, reprezentativca Francuske i predstavnika Sveučilišta “Claude Bernard” u Lyonu.

Odličja

Na ”ESI” je u Judo sportu svoje predstavnike imalo 104 sveučilišta iz 21 države, dok je mostarsko sveučilište imalo predstavnike u 5 sportova i to: Futsal, Košarka 3-3, Judo, Karate i Tekwando.

Petar Zadro i Ivona Ćavar su osvojili odličja i tako još jednom opravdali što su proglašeni najboljim sportašima grada Mostara za proteklu godinu.

Ovo je još jedan dokaz kvalitete rada u judo klubu “Borsa” koji je u proteklih 10 godina svojim rezultatima uvelike pospješio promociju grada Mostara i BiH širom svijeta

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.